Loading color scheme

Elixír mládí, který si vychutná vaše pleť

{phocagallery view=category|categoryid=183|imageid=557|float=left}Jsme sice jen tak staří, jak si sami připadáme, ale naše třiceti- či čtyřicetiletá pokožka občas poněkud nerespektuje náš subjektivní pocit, že je nám stále patnáct. Pokud jste z těch, kteří nehodlají přistupovat k drastickým či invazivním řešením, ale zároveň vám nové linky na čele nebo kolem očí nedělají zrovna radost, zkuste kyslíkovou terapii.

Kyslík působí do hlubších vrstev pokožky a přenáší do nich aktivní látky z kosmetických výrobků. Pomáhá tak lépe redukovat vrásky, stahuje a čistí póry, normalizuje tvorbu mazu, hydratuje i zjemňuje pokožku, regeneruje pleť a zvyšuje její elasticitu. Kyslík se už desetiletí používá na rychlejší hojení ran i popálenin, neboť pod jeho vlivem se kůže lépe obnovuje. Kyslíkové inhalační terapie dodávají energii a uvolňují napětí.

A jak tohle všechno využijete k tomu, abyste zůstali „věčně mladí"? Stačí zajít do salonu krásy, kde mají k dispozici multifunkční stanici OXYjet Star vybavenou kyslíkovými moduly, pro ošetření obličeje a těla. K tomu se používá pulzní kyslíková tlaková „injekce" OXYjet, která vnáší aktivní složky produktů kosmetiky Nora Bode hluboko do pokožky, urychluje jejich pronikání, urychluje hojení akné, regeneruje kolagenová vlákna a naplňuje linky vrásek kyselinou hyaluronovou... „Nejedná se ale samozřejmě o žádnou injekci, pouze o pulzní nástavce různé velikosti a účinků, jimiž se pomocí kyslíku zapracovávají účinné látky do pokožky. Celé ošetření je velmi příjemné," vysvětluje kosmetička Bára Hoffmanová z pražského Salonu BE-1. Však také tímto způsobem dosahují stále mladistvé pleti pěvecké divy jako nestárnoucí Madonna nebo rozverná Kylie Minogue i hollywoodské herecké hvězdy, mezi které patří třeba Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Angelina Jolie a Brad Pitt.

Kyslíková bomba

Na celou kúru se nemusíte nijak připravovat, můžete na ni klidně dorazit namalovaná rovnou z práce. „Nejdříve pleť důkladně odlíčím a prohlédnu. Po diagnostice zvolíme s klientkou tu nejlepší verzi péče právě pro její pleť či případné konkrétní problémy," líčí Bára Hoffmanová a dodává: „Pokud máte zájem například o stimulaci kyslíkem a regeneraci se zvednutím rysů pro zralou pleť, ale zároveň trpíte v některých místech akné, neznamená to, že se budeme soustředit jen na zmizení vašich vrásek a se zánětlivou pokožkou vám nepomůžeme. Jednotlivé ampulky s kyslíkovou kosmetikou Nora Bode lze podle potřeby kombinovat, a tudíž můžeme na problematické partie použít přípravek proti nečistotám v pokožce. Celou péči lze individuálně namíchat přesně podle dispozic, stáří a typu vaší pleti."

Procedura začíná nanesením enzymového peelingového krému, poté začne kosmetička zapracovávat čistý kyslík s přípravkem co nejhlouběji do epidermis, následuje tzv. kyslíková sprcha. Nakonec vás čeká relaxační kyslíková inhalace, která vitalizuje, regeneruje a celkově působí blahodárně nejen na obličej, ale i na tělo a duši. „Tu aplikujeme na závěr každého ošetření pomocí OXYjetu. Celou proceduru ukončuje nanesení pleťové masky, kterou necháme cca 15 - 20 minut působit. Zároveň na obličej přiložíme i kyslíkovou masku, pomocí níž klient inhaluje čistý kyslík. Ten je bez vůně i zápachu a proto jej lze aromatizovat.

Vybrat si můžete mezi vůní uklidňující levandule, osvěžujícího grepu, či povzbuzujícího peprmintu," popisuje odbornice ze Salonu BE-1. „Můžete se rovněž individuálně domluvit a přijít třeba na půlhodinky jen na samotné OXYaroma – zejména pokud jste ve stresu, projevuje se u vás únava či podzimní splín..." doplňuje Bára Hoffmanová.

Ošetření kyslíkem je vhodné pro všechny věkové kategorie a neexistují při něm žádné kontraindikace. A jak často kyslík aplikovat, aby péče byla efektivní, ale nezruinovala peněženku? „Kyslíkovou terapii bych doporučila jako intenzivní kůru tří návštěv ve dvou týdnech zhruba jednou za půl roku, když potřebujete zregenerovat pleť třeba po létě nebo po zimě. Druhou efektivní variantou je pravidelná péče, kdy si klientka dopřeje OXYjet proceduru jednou měsíčně," radí Bára Hoffmanová z pražského Salonu BE-1.