Loading color scheme

Jaké sluneční brýle budou hitem letošní sezóny?

VCMarcJacobs5172Kc Jako každý módní doplněk, i sluneční brýle mají své trendy. A ty letošní už známe. Hity z přehlídkových mol i veletrhů vytipovala Anna Suchá, optometristka z optiky VašeČočky.

Želvovina - tak se v módních kruzích říká žíhanému motivu v hnědo-medových odstínech. A pokud budete mít tento motiv letos na obroučkách, budete absolutně “in”. Teplé odstíny dokonale sedí hlavně jarnímu a podzimnímu barevnému typu.

Kombinace materiálů - kov se letos kamarádí s plastem, na brýlích zejména ve formě nosního můstku. Trend, který už se objevoval v loňské sezóně, se pro letošek jen potvrzuje. Tvar čoček vybírejte podle tvaru vašeho obličeje - kulaté obvykle sluší hranatějším obličejům a hranaté zase těm kulatým a trojúhelníkovým. 

Přechodné tónování skel - Zrcadlová skla, která byla na vrcholu dva roky zpátky (pamatujete na Instagram plný modrých zrcadel?), z mol postupně mizí. Nahrazují je čočky s postupným barevným přechodem v neutrálních barvách.

Připomínají tak návrat 70. let.

Hranaté obroučky - Když je řeč o sedmdesátkách, retro hranaté obroučky ala 70. léta jsou žhavým trendem hlavně u pánských brýlí. Inspiroval se jím i David Beckham ve své kolekci pro značku Safilo (dostupná v optice VašeČočky). Jemnější variace ale najdete i v dámských kolekcích.

Transparentní obroučky byly velkým trendem roku 2019 a na přehlídkových molech nechyběly ani letos. V roce 2020 se ale rámečky tónují do teplých zemitých odstínů (meruňkové, krémové, béžové, champagne, písek). 

Tropical - V létě nasaďte obroučky v sytých barvách ideálně doplněné o zabarvená skla v podobném tónu. Na tvaru nezáleží. Palmové listy, tropické ovoce a zářivé odstíny budou letos v létě trendy nejen na brýlích.