Loading color scheme

ŽILKA OPTIK STUDIO uvádí na trh kolekci brýlí MYKITA ve spolupráci s londýnskou designérkou Martine Rose.

MYKITA-MR-SUN-SOS-ZEBRA-DARK-GREY-SOLID-2503656-p-1-U Co kdyby sluneční brýle vyjadřovaly momentální náladu každého z nás? Co kdyby nám připomněly oblíbenou písničku z dětství? Co kdybychom je mohli nosit vzhůru nohama? Máme pro vás dobrou zprávu: od teď můžeme!

The wrong is the new right je heslo k nové kolekci slunečních brýlí SOS, která vznikla ve spolupráci berlínské značky MYKITA s designérkou Martine Rose. Vychází z dětského zvyku nosit sluneční brýle opačně, dají se proto nosit oběma způsoby. Pokaždé vypadají fantasticky.

Leopard, žirafa a Londýn

Martine vyrůstala na jihu Londýna obklopena subkulturami a kulturami z celého světa. Právě interakce s tak různorodým prostředím výrazně ovlivnila její vnímání estetiky. V Rosiných návrzích najdeme výrazné prvky z reggae a rave scény devadesátých let. “Vzpomínám si, jak jsem byla ohromena tím, kolik různých lidí se v Londýně potkává. Bylo to něco víc, než jen poct, dodnes z toho čerpám ve své tvorbě.”

Brýle ve tvaru cat eye představují zábavnou estetiku, kterou doplňují obruby s leopardími, zebřími a žirafími vzory vyrobené z acetátu celulózy. V kolekci vyniká luxusní model Selina s výrazně plochým profilem, jež doplňují nenápadné kovové nožičky a dvoubarevné obruby se sofistikovaným lakováním. Součástí je i originální balení inspirované estetikou supermarketů. Model brýlí Selina je přesně takový, jaká je spolupráce s Martine Rose. Přísně kreativní.