Loading color scheme

Náramkové hodinky nejen jako funkční společník, ale také jako módní doplněk

shutterstock525099319 Nosíte na svém zápěstí náramkového hodinky nebo je to podle vás přežitek? Jak se zdá, hodinky se řadí k doplňkům, které nikdy nevyjdou z módy. Jak je nosit stylově a sladit je i s formálním outfitem?

Zlaté, stříbrné či rose gold aneb na materiálu záleží
První věc, která určuje, k čemu hodinky nosit, je materiál, ze kterého jsou vyrobeny. K jinému oděvu se hodí hodinky zlaté, stříbrné nebo stále modernější rose gold. Muži mají volbu hodinek snazší v tom, že nemusí ladit jejich materiál s materiálem šperků. Ženy by se měly nad volbou více zamyslet. Například stříbrné hodinky Tommy Hilfiger se skvěle hodí k minimalistickým stříbrným náušnicím a lze si k nim vzít také stříbrný náramek či řetízek.

Digitální nebo ručičkové
Dáváte přednost určování času z ručiček nebo preferujete digitální číslice na displeji? K formálním příležitostem se více hodí hodinky ručičkové, ale pokud žádné takové nevlastníte, nevěšte hlavu. Pokud chcete vzít nějaké digitální hodinky do společnosti, tak by to zcela určitě měly být originální Casio hodinky. Společnost Casio byla založena již v roce 1946 v Japonsku a od té doby si postupně budovala své místo na výsluní. Nyní je značka jedničkou na trhu a jejich hodinky se hodí k jakékoliv příležitosti.

shutterstock569751106 Jak sladit náramkové hodinky s košilí
Aby formální outfit působil opravdu formálně a nedopustili jste se při jeho nošení módního faux pas, mějte v paměti opět ono pravidlo s materiálem. Vždy se zaměřte při výběru košile a hodinek na to, zda spolu obě věci ladí. Dámy si mohou k lososové košili obléct stříbrné či rose gold hodinky, pánové mohou své hodinky sladit s manžetovými knoflíčky. Výsledek bude v obou případech perfektní. 

Na barvě řemínku hodinek záleží
Také barvu řemínku hodinek není radno podceňovat. Je-li řemínek vyroben z kůže, je ideální sladit s jeho barvou i barvu pásku a bot. K černému řemínku se hodí černý kožený pásek a černé boty, k hnědému hnědý pásek a hnědé boty. Jedná-li se o elegantní hodinky, které si plánujete vzít na formální událost, jsou černá a hnědá jedinými přípustnými barvami. Sice se jedná o detaily, ale věřte, že právě tyto drobnosti promění nudné formální oblečení v promyšlený outfit.

Pořiďte si alespoň jedny minimalistické hodinky
Pokud je vlastnictví některých hodinek povinné, pak jsou to rozhodně hodinky minimalistické. Na pohled působí jemným dojmem a nejsou nijak výrazně dekorovány. I pokud se jedná o model hodinek od slavné značky, na jejich vzhledu to nijak nepoznáte. Právě jednoduché hodinky jsou totiž nejuniverzálnější a dají se vzít opravdu kamkoliv. Proto je jejich vlastnictví tak důležité. Když si totiž nebudete vědět rady s tím, co si vzít na sebe, minimalistické hodinky doladí libovolnou kombinaci a nijak nebudou narušovat výsledný outfit.

Jak prodloužit životnost náramkových hodinek
Čím lépe se budete o své hodinky starat, tím déle vám budou dělat společnost. Proto se držte pravidla, že hodinky patří na nedominantní ruku. Tu totiž mnohem méně používáte, což znamená, že mnohem méně riskujete poškození. Zároveň hodinky nikdy nenoste zcela na doraz, ale snažte se je nosit tak, abyste mohli bez obtíží hýbat zápěstím. V žádném případě vás náramkové hodinky nesmí škrtit a po jejich nošení nemá být řemínek i s ciferníkem obtisknutý na vašem zápěstí. Myslete na to, až si budete hodinky příště zapínat.

Náramkové hodinky jsou zkrátka stále trendy. Jejich nošení je praktické i dekorační. Správně zvolený model dokáže celý outfit pozvednout na vyšší úroveň a dodat mu patřičný styl. Budete-li o ně navíc správně pečovat, vydrží vám navěky a stále budou vypadat perfektně.

Zdroj foto: Photographer Ukraine NOW / Shutterstock.com
Zdroj foto: Connor Evans / Shutterstock.com