Loading color scheme

Vzhůru do oblak! 2012 je pro značku IWC rokem pilotních hodinek

{phocagallery view=category|categoryid=607|imageid=1712|float=left}Švýcarská manufaktura IWC vyrábí hodinky pro profesionální piloty již od poloviny 30. let minulého století. Proto nepřekvapí, že tento rok zasvětila právě pilotním hodinkám, které vynikají svou přesností, funkčností a spolehlivostí. Kolekci inspirovanou duchem první letecké školy Top Gun v kalifornském Miramaru, odkud se pověst cool elitních pilotů rozšířila do celého světa, tvoří dvě linie – TOP GUN a TOP GUN Miramar, která je první řadou hodinek značky IWC s prvky armádního stylu.

{phocagallery view=category|categoryid=607|imageid=1713|float=right}Pilot´s Watch Chronograph TOP GUN

Každá sekunda se počítá! Práce špičkového pilota je nekončícím zápasem s časem. Špičkový chronograf s přesností na sekundu je proto v kolekci hodinek TOP GUN naprostou nezbytností. Model Pilot´s Watch Chronograph TOP GUN s funkcí flyback pohání mechanický strojek kalibru 89365 s automatickým nátahem, který v porovnání se svými předchůdci zvýšil rezervu chodu ze 44 na užitečných 68 hodin. Vnitřní pouzdro z měkkého kovu navíc chrání mechanismus pracující s maximální přesností před negativním působením magnetických polí. Černý číselník s malou vteřinovkou na pozici 6 a 60minutovým sčítačem na pozici 12 je inspirovaný klasickým designem kokpitu, včetně datumovky připomínající svým vzhledem výškoměr. K výrobě tohoto chronografu byly použity jen high-tech materiály té nejvyšší kvality – pouzdro o průměru 46 mm je keramické, tlačítka a korunka jsou vyrobeny z titanu.

Pilot´s Watch Chronograph

Tento zbrusu nový chronograf má všechny vlastnosti, které byste očekávali od špičkových leteckých hodinek: přesnost, funkčnost a spolehlivost. Uvnitř pouzdra z ušlechtilé oceli o průměru 43 mm se ukrývá mechanický strojek s automatickým nátahem kalibru 79320, který před vlivem vnějších magnetických polí, jež by mohly narušit jeho přesnost, chrání pouzdro z měkkého kovu. Datumovka je inspirována vzhledem výškoměru, zobrazuje tři data, přičemž aktuální datum a den v týdnu označuje červený trojúhelníček. Na černém číselníku se dále nachází malá vteřinovka na pozici 9 a dva sčítače – 12hodinový na pozici 6 a 30minutový na pozici 12. Model, jehož DNA pilotních hodinek je patrná na první pohled, je opatřen kovovým tahem, jehož délka může být snadno upravena.

Spitfire Chronograf

Od svého prvního uvedení v roce 2006 se Spitfire Chronograf s funkcí flyback teší vzrůstající oblibě. Jeho nejnovější podoba s atraktivním číselníkem v břidlicové barvě a mechanickým strojkem s automatickým nátahem kalibru 89365 je dokonalým spojením klasické elegance a technologické dokonalosti. Průměr pouzdra vyrobeného z ušlechtilé oceli se zvýšil na 43 mm, což bezpochyby zlepšilo čitelnost. Malá vteřinovka se nachází na pozici 6, 60minutový sčítač na pozici 12, datumovka připomínající výškoměr je umístěna na pozici 3. Ručky ve tvaru leteckých vrtulí jsou zcela pokryty luminiscenční vrstvou. Krásu tohoto modelu umocňuje hnědý řemínek z krokodýlí kůže a reliéf britského stíhacího letounu Spitfire na zadní straně pouzdra.

Big Pilot´s Watch TOP GUN Miramar

Model s prvky armádního stylu má vysoce odolné keramické pouzdro s metalickým nádechem o velkorysém průměru 48 mm, titanovou korunku, antracitově zabarvený číselník a zelený látkový pásek s trnovou sponou. Je osazen jedním z největších mechanických strojků IWC s automatickým nátahem kalibru 51111 se 7denní rezervou chodu, jejíž indikátor je umístěn na pozici 3, a datumovkou na pozici 6. Oddělené zobrazení minut na vnějším kruhu a hodin na menším kruhu odkazuje na takzvané palubní hodinky z 30. a 40. let minulého století.