Loading color scheme

Seznamte se s průkopnickou hodinářskou značkou, která letos slaví 120 let od svého založení. Vítejte v hodinářském nebi jménem Hamilton.

{phocagallery view=category|categoryid=584|imageid=1639|float=left}Bohatá a dobrodružná historie značky Hamilton se psala v oblacích, na bojištích i na stříbrném plátně. Společnost založená v roce 1892 v americkém Lancasteru se stala výhradním dodavatelem hodinek pro americkou armádu, kterou následovali i profesionální piloti. Ve třicátých letech se na jejich přesnost spoléhala už veškerá americká letecká pošta i velké letecké společnosti. V roce 1957 představil Hamilton první automatické hodinky na světě nazvané Ventura, o 13 let později přišel slavný Pulsar, první LED digitální hodinky na světě.

Z bitevních polí a zemské atmosféry se hodinky Hamilton v padesátých letech ladně přenesly na stříbrné plátno. Osobitý model Ventura například zazářil na ruce Elvise Presleyho ve filmu Blue Hawaii, následovala objednávka Stanleyho Kubricka pro legendární sci-fi 2001: Vesmírná odysea. Postupem času si modely Hamilton zahrály ve více než 350 snímcích, např. Den nezávislosti, Muži v černém, Láska přes internet, Klub rváčů, Talentovaný pan Ripley či Růžový panter. Filmová sláva hodinek Hamilton dosáhla z Hollywoodu až přes Atlantik i do evropských produkcí a Bollywoodu.

Proto nepřekvapí, že si svého globálního ambasadora vybrala značka Hamilton právě ze světa filmu. Loni uvedl Hamilton ve spolupráci s Harrisonem Fordem hodinky Conservation Auto Chrono, aby upozornil na fakt, že v ohledu zachování přírodních zdrojů je čas neúprosný.

V roce 2003 se výroba a hlavní kancelář společnosti Hamilton, jež je od roku 1974 členem koncernu Swatch Group, přesunula do Švýcarska. Hodinky Hamilton tak v sobě snoubí americký styl s nejvyšší kvalitou švýcarských technologií a jsou dostupné ve dvou liniích: kolekce Khaki je inspirována původními armádními hodinkami, zatímco American Classic vychází z legendárních modelů Hamilton.

První hodinky poháněné baterií, první digitální hodinky na světě, oficiální časomíra americké armády, hodinky zbožňované hollywoodskými stylisty a herci, to vše a mnohem více je svět hodinek Hamilton.

{phocagallery view=category|categoryid=584|limitstart=0|limitcount=0}