Loading color scheme

Česká šperkařská značka MOOYYY představuje zamilovanou kolekci šperků Crush

Landscape3 Designérka Natalie Vicenová a český výrobce designových šperků MOOYYY uvádějí minimalistickou kolekci šperků, do které se zamilujete.

Natalie Vicenová, autorka úspěšné kolekce Elements a minimalistických Origami, se ve své třetí kolekci šperků obrací k tématu lásky. K vyjádření okamžiku štěstí a lehkosti bytí využívá jako hlavní motiv stuhu. Tu designérka interpretuje jako symbol romantických prožitků, očekávání a zamilovanosti. Kolekci Crush charakterizují jemné zaoblené tvary, které kopírují tělesné linky a na ženském těle působí zcela přirozeně. "Stuha je hravý předmět, který poskytuje téměř nekonečné možnosti tvarování. Její přirozenost je v jemných, oblých tvarech, čímž navazuje na křivky nositelky a asociuje ženskost,” popisuje tvůrčí proces designérka. 

Čtyři produktové řady v nadsázce popisují různé druhy zamilovanosti. Nespoutaná láska, to je OMG Crush. Prsten či náušnice Guilty Crush ocení milovníci zakázaného ovoce. Ti, kteří se nebojí do románku investovat, si mohou dovolit Expensive Crush. Osudovou lásku pak symbolizují šperky Fatal Crush.

Kolekce Crush je ručně vyrobena ze stříbra, v lesklém a matném provedení a barvě stříbrné či zlaté. Prsteny jsou odlévané. Náušnice, náramky a náhrdelníky jsou ručně tepané.

Grafická designérka a návrhářka šperků v roce 2017 navrhla pro MOOYYY kolekci Elements inspirovanou védským učením, která je dosud nejúspěšnější kolekcí značky MOOYYY. Inspiraci pro své návrhy nachází v přírodních motivech, architektuře, výtvarném umění, minimalismu a japonské kultuře. Právě Japonsko se stalo hlavním motivem její kolekce šperků Origami z podzimu 2018. Poslední kolekce Crush inspirovaná tématem lásky byla představena v květnu 2021. 

"Tvorba Natalie přesně zapadá do naší představy o moderním šperku. Má dar ze zdánlivě obyčejného a jednoduchého tvaru vytvořit předmět, který je krásný a zároveň funkční. Ve spojení s nositelkou pak takový šperk získává zcela nový rozměr, stává se její přirozenou součástí,” říká ke spolupráci s designérkou Tomáš Zempliner, majitel MOOYYY.

Značka MOOYYY uvádí od roku 2015 na trh designové kolekce šperků vytvořené českými návrhářkami. MOOYYY představuje vizi moderního šperku s autorským rukopisem, minimalistickým vyjádřením a ruční výrobou. Na návrhu nových kolekcí MOOYYY spolupracuje s výraznými osobnostmi českého designu. Právě takovou osobností je i držitelka ocenění "Designér roku" Czech Grand Design za rok 2020, Lucie Koldová, autorka kolekce Senso. Senso jsou šperky s hlubším smyslem, jež překonávají svou dekorativní funkci. Další výraznou designérkou je mezinárodně uznávaná Anna Marešová, která pro MOOYYY navrhla lehkou a životaplnou kolekci Champagne.