Loading color scheme

Inspirace ze světa šperků: kvůli těmto kouskům budete milovat podzim

7h3a7733-k0073-k0693-k0713-rhodolite-vltavin Zatímco slunečního svitu ubývá, příroda se nám doslova mění před očima a její pestrobarevný kabát nám připomíná, že je ten správný čas pro sezónní obměnu šatníku. Ale nejen to. Revizi si rozhodně zaslouží i naše šperkovnice. Rozevlátou boho bižuterii, kterou jste nosila k vodě, nechte odpočinout. Váš outfit nejlépe doplní elegantní a luxusnější kousky. Vzdávat se naopak nemusíte vrstvených řetízků, ty mohou být ozdobou jednobarevného roláku či topu ke krku. Správně zvolený šperk vám dodá ten správný šmrnc. Přeborníky v této disciplíně jsou neomylně šperky s barevnými kameny. Některé jsou pro toto období jako stvořené.

V barvě granátového jablka 

Červeno-fialová magenta je jednou z top barev pro letošní podzim. Z drahých kamenů se jí pyšní méně známý granát rhodolit. Náušnice z růžového zlata s rhodolity připomínají semínka granátového jablka a jsou výrazné i jemné zároveň. 

Temný vltavín a zářivý peridot 

Zelená barva je spjata se zklidněním a regenerací. Tento efekt může mít i šperk se zeleným drahokamem. Než si uděláte chvilku na procházku v lese, můžete mít kousek české přírody u sebe v podobě přívěsku ze zlata s vltavínem. Pochmurné dny zase rozsvítí prstýnek s oválným vltavínem zdobený diamanty. Tento překrásný drahokam v barvě čerstvé trávy se neztratí ani na tmavším svetru. 

Citrín vás pozitivně naladí 

Pohled do pestrobarevné podzimní krajiny stojí za to. S drahokamem citrínem v hřejivém žlutém odstínu si trochu z této krásy můžete přivlastnit pro sebe. A úplně stačí jemný doplněk v podobě minimalistického náramku s citrínem ve žlutém zlatě. 

Jak sladit šperky s podzimním outfitem? 

Oblečení zakrývá větší plochu těla, a šperkům se tudíž dostává méně prostoru. Hodí se nám tedy řetízky či náhrdelníky, které budou vypadat dobře nejen na kůži, ale i na svetru. Náušnice se nám lépe budou nosit takové, které se nezamotají do šály či šátku, ideálně peckové nebo kratší visací. 

A jak se dají barevné drahokamy kombinovat s oblečením? Žádnou vědu v tom nehledejte. Podzimní barvy, jako je tmavě červená, vínová, fialová, sytě zelená, žlutá a hnědá, můžete volně mixovat. Výborně bude vypadat například vltavín nebo granát rhodolit na hořčicově žluté halence, citrín si bude rozumět s vínovým svetrem atd. Jakákoli z těchto barev také skvěle doplní v této sezóně všudypřítomnou béžovou či tělovou. Podívejte se na výběr šperků s drahokamy z ateliéru KLENOTA. Podzim je hravý, vy buďte také!