Loading color scheme

Nila.cz představuje šperkařskou značku LeJu: lídra mezi eticky získávanými a udržitelnými šperky

{phocagallery view=category|categoryid=1354|imageid=4170|float=left}LeJu to jsou oblé a živoucí šperky plné barev, které vám vydrží celý život. Nila.cz představuje další značku, kterou zastupuje, tentokrát je to šperkařská firma Leju, která využívá především rostlinnou slonovinu. Leju dělá nejenom nádherné šperky, ale zakádá si na ekologii a etice. Díky svým šperkům pomáhá chránit deštné pralesy.

Barevné, veselé, osobité a vkusné šperky, které si exkluzivně mimo nila.cz můžete prohlédnou už i v londýnském muzeu Victoria and Albert, se přitom vyrábějí v Londýně, kde na proces jejich výroby dohlíží sama návrhářka. Zákazníkovi se tak do ruky vždy dostává výjimečný, a zcela precizně vyrobený šperk.

Šperk, který boří hranice kultur a jednu z nich i pomáhá chránit. Zakoupíte je na internetovém shopu nila.cz.

Více o designérce Lenny Trines:

Na začátku bylo osm týdnů, které designerka Lenny Trines strávila v jihoamerickém deštném pralese. Navštěvovala různé vesnice a inspirovala se jejich obyvateli. A pak ji to došlo – chce vytvářet šperky, které budou designem, barvou, atmosférou a stylem připomínat deštný prales. Jeho svěžest, energii, barvu i vůni. A to se jí s jejími nádherně tvarovanými, živoucími šperky podařilo. Nyní je LeJu firmou, která deštné pralesy Jižní Ameriky dokonce pomáhá chránit.

K výrobě svých šperků, které si oblíbili jak celebrity, tak módní redaktoři prestižních médií, používá totiž nejen původní postupy, ale hlavně „rostlinnou slonovinu." A tou je extrémně tvrdý a i slonovině vizuálně podobný ořech tagua rostoucí na amazonských palmách. Čím je starší, tím větší hodnotu získává. Z palem se tak najednou stává ne nechtěná flora plantáží, ale komerčně využitelná komodita, kterou není radno kácet.

Návrhářka LeJu, která se ve své firmě spojila s ekonomem Juanem Munozem (odtud název firmy, z počátečních slabik jejich křestních jmen) využívá i jiné přírodní materiály. Těmi je třeba plavené dřevo nebo kravské rohy tvořící jemné a vkusné šperky, které by si neváhala obléct i vaše konzervativní maminka. Firma je získává z dobytka jinak využívaného pro zemědělství.

{phocagallery view=category|categoryid=1354|limitstart=0|limitcount=0}