Loading color scheme

Nila.cz přináší šperky od Joanny Cave

{phocagallery view=category|categoryid=1250|imageid=3839|float=left}Patrná je inspirace orientem, Joanna, která je napůl Angličankou a napůl Řekyní, bylo vychována na řeckém ostrůvku. Ačkoliv se inspiruje tradičními šperky, vkládá do nich jemnost a jednoduchost. Zdánlivou rafinovanost orientálních vzorů pak utlumuje vkusným provedením. Šperky jsou tak nositelné i pro ty, kteří etnické ozdoby považují za příliš extravagantní. Etnické a rafinované jsou totiž až na druhý pohled. Na první vás upoutá spíše tmavé a růžové zlato, které příjemně kontrastuje s obvyklým světlým. Návrhářka dbá i na ekologii a to jí staví do pozice skutečně současného umělce, který tvoří v souvislostech – její šperky jsou vyráběny z recyklovaného stříbra a z eticky získávaných perel.

Udržitelnost, ekologie, design a tradice. To vše od návrhářky, která vyšla z prestižní londýnské školy designu St. Martin. Ze země umělců, kteří se nebojí experimentovat. Značka, která boří hranice a pro svůj původ je skutečně současným výrobkem.

Kulturní odkazy jsou v její tvorbě patrné, také je načerpala v dětství u egejského moře. Dokáže jim však vdechnout současnost, modernitu, univerzálnost a eleganci. Tak se její šperky objevují na stránkách nejprestižnějších módních časopisů jako je Vogue, Elle, Cosmopolitan a její nápady víří vody evropského módního světa. Šperky se zdobí i modelky na molech Londýnského týdne módy i v Paříži. A aby Joanna dostála svému credu současnosti, její šperky jsou nejen ekologické, nositelné, globální a přitom lehké, ale taky cenově naprosto dostupné. Neplatíte totiž za značku, ale za nápad.

{phocagallery view=category|categoryid=1250|limitstart=0|limitcount=0}