Loading color scheme

Nové šperky Baccarat v Praze

{phocagallery view=category|categoryid=573|imageid=1625|float=left}Originální šperk korunuje osobitý styl, individualitu každé ženy. Odráží její vkus i momentální náladu. Je nepřehlédnutelnou ozdobou, precizním uměleckým dílem s trvalou hodnotou a vlastním příběhem. Právě takové šperky tvoří designéři legendární francouzské značky Baccarat. Nové kolekce šperků Baccarat, stejně tak jako nové šperky od respektované designérky Aude Lechère bude prodávat již v červnu showroom s uměním Baccarat v Obecním domě v centru Prahy.

V Praze Baccarat představí prsteny a náhrdelníky z kolekce Riviera Papillon s motivem motýla a kolekci Riviera Psydelic v odstínech sytě modré. V řadě s názvem Lilustre se objeví jemnější tóny růžové a čistého křišťálu.

{phocagallery view=category|categoryid=573|imageid=1626|float=right}Designérka Aude Lechère obohatila oblíbenou kolekci Le Sous Bois o prsteny, náušnice i náhrdelníky v nových barvách. Kolekce Le Sous Bois je inspirována přírodou, lesem, listy stromů, kůrou, medovými plástvemi... „Organické. To je slovo, které mám ráda, protože je plné života. Myslím, že můj styl je velmi živý, velkorysý, smyslný a ženský...," podotýká Aude Lechère. Šperky kombinují křišťál, zlato, stříbro, perly v nádherných, výrazných barvách, k výrobě byla použita např. technika tzv. vermeil – stříbro s šesti vrstvami zlata, stříbrné šperky mají až 5 vrstev stříbra. Jednotlivé části kolekce lze variabilně kombinovat.

Doménou značky Baccarat jsou interiérové dekorace, lustry, osvětlení či stolní nádobí z prvotřídního křišťálu. Kolekce šperků prezentuje jen výjimečně, jejich autory jsou vždy světoví designéři a Aude Lechère je jednou z nich.

Aude Lechère tvoří velkorysé, originální a smyslné šperky pro ženy – osobnosti. Její tvorba nese inspiraci středověkými ozdobami, propojuje ji však s moderním pohledem a současnými trendy. Aude Lechère pochází z Paříže, kde také žije, její kariéra začala v roce 2001 v Americe prací pro Barneys v New Yorku. „Baccarat je pro mě krásnou, noblesní, velkou značkou reprezentující francouzský luxus. Baccarat chtěl rozvinout ve špercích motiv přírody a to je téma, které je mi nejbližší. Mám ráda atmosféru lesa, kontrasty, které nabízí. Stejně jako křišťál. Když pracujete s křišťálem, vše je možné. Každá barva a tvar. Křišťál musíte zpracovávat s ohromnou jemností. Jen tak může mít ten nejkrásnější lesk...." říká Aude Lechère.

Baccarat

Francouzská značka Baccarat se za tři století existence stala legendou, symbolem krásy, krystalické dokonalosti, luxusu s trvalou hodnotou. Sklárny Baccarat od doby svého vzniku v roce 1764 sídlí ve stejnojmenném městečku v Lotrinsku. V minulosti se křišťálovými skvosty Baccarat obklopovali nejen vládci Francie, ale také indičtí maharádžové, ruští carové nebo američtí prezidenti. Dnes k jejich obdivovatelům patří řada slavných osobností, například popové hvězdy Madonna a Katy Perry.

Baccarat propojuje precizní umění práce s pravým křišťálem se svěžím, inovativním přístupem a moderními materiály. Výsledkem jsou unikátní kolekce stolního nádobí, interiérové dekorace, lustry, osvětlení a šperky. Pro Baccarat tvořili a tvoří světoznámí designéři, například Philippe Starck, George Chevalier, Ettore Sottsass, Elie Top, Arik Levy, Marcel Wanders a další ikony uměleckého světa. Díky jejich invenci, originálním nápadům a mistrovství řemeslníků (pouze Baccarat se může pyšnit tím, že 25 jeho sklářů získalo ocenění pro nejlepšího francouzského řemeslníka – Meilleurs Ouvriers de France) se do elegantního křišťálu daří přenášet nejnovější trendy.