Loading color scheme

Jarní sportování. Jak se obléci na první venkovní běh nebo workout?

Legíny „is the new“ tepláky
Už několikátou sezónu jsou legíny nedílnou součástí dámských šatníků. Přestože jsou některým kritikům především při běžném nošení stále trnem v oku, ke sportu patří bez zaváhání. A světe div se, stále častěji v nich potkáte i muže. Proč? Protože jejich nošení není o tom, že si v nich připadají štíhlejší nebo vyrýsovanější – jak si mnozí myslí. Jsou opravdu funkčním sportovním oděvem. Při nižších teplotách zabraňují úniku tepla, díky funkčnímu materiálu je snadná jejich údržba. Modely s posílenou kompresí bezpečně drží vše na svém místě a pomáhají jako prevence proti vzniku křečových žil, při intenzivních tréninzích zabraňují bolestem, pnutí v lýtkách nebo pozátěžovým otokům. Až na druhém místě bychom u legín měli řešit jejich design. Ovšem i to, že si připadáme hezky a pohodlně, má vliv na to, že máme chuť jít sportovat. Určitě se vám už někdy stalo, že jste si šli například zaběhat jen kvůli novým botám nebo bundě. Navíc trendy se čím dál silněji projevují i ve sportovní módě. Pestrou škálu barev, vzorů modelů nebo celých kompletů naleznete v nabídce široké palety značek ve Fashion Arena Prague Outlet.

Víte svou velikost podprsenky?
Tomuto tématu neporozumí asi žádný muž, ale žena musí vždy začít u podprsenky. Nejčastější chybou je špatná velikost. Personál ve všech obchodech prodávajících spodní prádlo by měl ochotně poradit s výběrem – určitě se nebojte zeptat. Nejčastějším problémem je nevhodná velikost košíčků nebo špatná velikost spodního dílu podprsenky obepínající hrudník. Právě na tu se často zapomíná a ženy řeší jen velikost košíčků, materiál pod košíčky se jim buďto zařezává nebo naopak nepřiléhá. Pro sportování volte typ podprsenky bez kostic, ty by se mohly během sportování vysunout a bolestivě tlačit na hrudník. Podprsenka musí být v prvé řadě pohodlná, její hlavním úkolem je ale držet vše na správném místě, ideální jsou vyztužené typy. Větší pohodlí získáte i díky širším ramínkům, funkčnímu materiálu nebo bezešvé variantě. Jako inspiraci jsme pro vás z Fashion Arena Prague Outlet připravili dva typy.

Vrstva, která zahřeje
Při nižších teplotách je dobré při sportování vrstvit více kusů oblečení. Ideální je, když jsou všechny vrstvy prádla z funkčních materiálů, protože potom nedochází k zadržování vlhkosti pod neprodyšnou nebo nefunkční vrstvou oblečení. Střih těchto vrstev by vám měl být opět ve všech partiích pohodlný a neměl by zbytečně táhnout nebo plandat. Nezapomínejte ale ani na praktické vlastnosti vrchní vrstvy. Při aktivitách v podvečerních nebo nočních hodinách by mělo mít oblečení reflexní prvky nebo výraznou barvu kvůli vaší lepší viditelnosti a vyšší bezpečnosti. Problémem může být také nedostatek kapes. Pokud si na cvičení s sebou rádi nosíte i ručník nebo oblečení na převlečení, volte místo tašky přes rameno raději batoh, který vás méně omezuje v pohybu a hmotnost zavazadla je rovnoměrně rozložena na obě ramena.