Loading color scheme

6 tipů na etické vánoční dárky

1. Nejlepší svíčka na světě
Věděli jste, že jeden litr oleje dokáže kontaminovat až 1000 litrů vody? The Greatest Candle in the World je portugalská značka, která vyrábí svíčky z použitých rostlinných olejů z restaurací. Až si budete užívat některou z luxusních vůní těchto svíček, může vás hřát pocit, že jste pomohli zabránit kontaminaci vody a půdy.
The Greatest Candle vonná svíčka v plechovce (200 g) - Jasmínový zázrak.

2. Rostlinný pásek
Pásek od portugalské značky Wills Vegan Shoes je ručně vyrobený v rodinném podniku v Portugalsku a skoro ho nerozeznáte od koženého. Přitom je ale vyroben z úplně nového materiálu na rostlinné bázi s bio olejem pocházejícím z organických obilovin.
Světle hnědý pásek “geometric 3 cm Belt Tan“.

3. Šátek ze 100% biobavlny
Pro zahřátí v zimních dnech je ideální dámský šátek od baskické značky SKFK. Je vyrobený ze 100% biobavlny, takže nejen, že je příjemný jako pohlazení, je i etický. Biobavlna je z 80% zavlažovaná dešťovou vodou, při pěstování se nevyuživají GMO ani toxická hnojiva a farmáři, kteří ji pěstují, tedy pracují ve zdravějším prostředí. 
Dámský vzorovaný šátek “Dot”.

4. Ledvinky jsou zpátky!
Ledvinky jsou zpátky, jen mnohem krásnější a stylovější než v devadesátkách. Tenhle praktický doplněk od značky Matt&Nat je vyrobený z odolné veganské kůže z PVC a recyklovaného nylonu uvnitř. 
Dámská černá ledvinka “Park Black”.

5. Netoxický lak na nehty
Běžné laky na nehty jsou doslova chemickým koktejlem a toxické látky z nich pronikají do těla. Španělská značka Handmade Beauty vyrábí laky na nehty, které neobsahují ty nejškodlivější chemikálie jako toluen nebo formaldehyd. Třešničkou na dortu jsou lahvičky s krásným dřevěným víčkem.
Handmade Beauty lak na nehty 7-free (11 ml) - Pitaya.

6. Kelímek z kelímků
“rCUP” je první termohrnek vyrobený z recyklovaných jednorázových kelímků! Kromě toho, že jeho používáním omezujete produkci jednorázových kolegů, zároveň přispíváte k ekologické likvidaci těch, které už na světě byly! Neteče, nepálí a udržuje váš nápoj déle teplý nebo studený. Snadno se otevírá i zavírá jednou rukou a při pití z něj nemusíte srkat jednou malou dírkou. Můžete z něj totiž pít po celém obvodu. Vybrat si můžete z několika barevných variant.
rCup (340 ml) - černá/tyrkysová.

Zdroj: EtikButik