Loading color scheme

Lásky, vrásky, bublinky

Kniha s názvem Lásky, vrásky, bublinky autorky Libky Safr zachycuje postřehy a situace ze života autorky, která hledá ve vlastních zkušenostech odpovědi na otázky týkající se vztahu mezi mužem a ženou, sexu, ale i rodiny a mateřství. První dílo z řad beletrie autorka stylizovala do krátkých fejetonů či blogů, které humornou formou nastavují zrcadlo jak jí, tak samotným čtenářkám. Neméně podstatnou součástí knihy je důraz na ženskou sílu a důležitost sebelásky ve vztazích. Autorka k tomu uvádí: “Vždycky jsem přemýšlela, jak ženám pomoci, protože vím, že jsou okamžiky, kdy se pomoc sakra hodí. Inspirovat vlastním příběhem a vlastním úspěšným překonáním životních nesnází, mě motivovalo k tomu, napsat knihu.

Nejsem feministka a nikdy jsem nebyla, jsem jen pro to, aby se ženy víc milovaly a využívaly svou vnitřní sílu, třeba i pro to, aby s muži dokázaly spokojeně žít a né bojovat.”, dodává.

Autorku neopouští v knize její pověstný humor a ten se snaží přenést i na své čtenářky. Důležitým sdělením je tedy i jakási “lehkost bytí”, a dává jasně za pravdu známému rčení, že s “humorem jde všechno líp”, třeba i pád na kariérní dno nebo rozvod. Vše je jen způsob, jak se stát lepším člověkem a něco se naučit. Tak to aspoň vidí autorka sama.