Loading color scheme

Vychutnejte si rumové novinky na trhu

Vychutnat si kvalitní rum je dnes díky stále se rozšiřující nabídce mnohem jednodušší. Díky společnostem, jako je právě Premier Wines & Spirits, máme možnost ochutnat přední světové prémiové rumy i u nás. Bohaté portfolio na trhu potěší jak ty, kteří mají rádi sušší rumy, tak i milovníky sladších či plnějších rumů. Květen pak přináší několik novinek, jež byste neměli minout. Seznamte se s rumy, které opravdu stojí za to.

Bayou Single Barrel

Americký skvost z Louisiany Bayou Single Barrel se může chlubit lokální cukrovou třtinou, melasou z vlastního rodinného mlýna, a hlavně mistrem destilatérem Jeffem Murphym, který na celý proces destilace prémiových rumů Bayou dohlíží. Bayou Single Barrel byl vyroben pouze v limitovaném množství 12 000 lahví. Díky zrání v amerických dubových sudech po žitné whisky po dobu více než dvou let získal tento suchý rum příjemnou kořenitost, eleganci a komplexnost. Ve vůni se snoubí lehká kouřovitost dubu s pepřovou kořenitostí, která je příznačná pro žitnou whisky. Vůně pak pomalu přechází do klasického aroma tropického rumu. Chuť typická pro rumy Bayou vás okouzlí medem, ananasem a banánem. Závěr se přenese zpět ke kořenitosti rumu a černému pepři přes tabák k chuti cukrové vaty a crème brûlée. Bayou Single Barrel doporučujeme pít samotný při pokojové teplotě či na pár kostkách ledu.

Ron Reserva 22

Přeneste se do slunného Mexika s rumem Reserva 22. Jako první vás jistě zaujme netradiční krásná lahev, ve které tento unikát najdete. Základem rumu Reserva 22 je guarapo, šťáva vylisovaná z cukrové třtiny, která je velmi svěží a povzbuzující. Číslo 22 v názvu odkazuje k 22 vybraným sudům z amerického dubu, v nichž rum zrál systémem solera, díky čemuž získal svoji dokonalou chuť. První sudy jsou naplněné skořápkami pekanových ořechů a mandlí a jádry broskví, v ostatních sudech je guarapo. Rum tak získává jantarovou barvu, na pohled působí lehce a jemně jako hedvábí. Zamilujete se do aroma třtinového sirupu, vanilky, broskví, kakaa, karamelu, pekanových ořechů, mandlí, hřebíčku a dřeva, doprovázeného kouřovými tóny. V chuti rumu Reserva 22 se snoubí broskev a vanilka s ořechy, hřebíčkem, karamelem a mandlemi a vše podtrhují tóny dřeva a tabáku. Nejlépe si tento mexický rum vychutnáte samotný na ledu.

Blue Mauritius Gold

Do ráje na ostrov Mauricius vás přenese tato naprostá novinka v nabídce prémiových rumů. Zlatý mauricijský rum Blue Mauritius Gold si zamilujete pro jeho jemné aroma červeného tropického ovoce, papáji, vanilky a pražených ořechů. Jedná se o melasový rum, destilovaný při 95 %. Melasa před destilací zraje 36 hodin. Bílý alkohol je následně zredukován na 60 %, míchán a uschován do sudů po portském, což postupně vytváří jeho přirozenou chuť a zároveň eliminuje hořkost, jinak typickou pro zrající alkohol. Blue Mauritius Gold rum je přitom zcela přírodní, při jeho výrobě nejsou použity žádné homogenizace a chemické procesy. Vychutnejte si tento plný prémiový rum nejlépe samotný či podávaný na pár kostkách ledu.