Loading color scheme

Balení na dovolenou, které vás bude poprvé bavit.

Pro začátek je důležité si nejprve uvědomit, jaký druh cest nejčastěji absolvujete, respektive k jakému účelu vám zavazadlo bude sloužit. Na odpočinkovou dovolenou, delší pracovní cesty či krátké víkendové pobyty ve městě zvolte kufr nebo tašku na kolečkách. Zaměřte se na velikost, vnitřní vybavení i hmotnost kufru. Nepodceňte ani výběr kvalitního materiálu, který zajistí odolnost zavazadla vůči silným nárazům nebo nešetrné manipulaci.

Skořepinový kufr je odlehčený ale zároveň bytelný. Vyroben je z pravidla z kvalitního pevného materiálu, speciálního plastu nebo hliníku. Výhodou je jeho nepromokavost a vyčistíte ho snadněji než látkový kufr. Výrobci tohoto druhu zavazadel přicházejí také často s unikátním bezpečnostním uzavřením TSA zámku, k němuž nepotřebujete klíček. Personál letiště jej tak v případě potřeby snadno otevře, aniž by zámek jakýmkoli způsobem poškodil.

Výhodou látkového zavazadla je jednoznačně množství vnějších kapes, ve kterých můžete mít uloženou spoustu drobností, kvůli kterým nechcete pokaždé otevírat celý kufr. Mnoho látkových zavazadel má možnost rozšíření objemu. Pokud si tedy plánujete z dovolené odvézt hodně věcí, stačí jednoduše rozepnout jeden zip a zvětšit tak objem hlavní části kufru třeba až o 15 litrů. Pozor však na jeho promokavost (vyplatí se použít impregnaci), náročnější údržbu a náchylnost k mechanickému poškození.

Pokud dáváte přednost aktivní dovolené s častými přesuny, sáhněte po batohu, krosně nebo batohu na kolečkách. Jasnou výhodou tohoto typu zavazadla, je praktičnost pro cestovatele, kteří počítají s tím, že se pohybují hlavně pěšky nebo vícero dopravními prostředky. Batoh se snadněji přizpůsobí přepravním skříňkám než kufr. Navíc pokud ho nijak výrazně nepřetížíte bude vám odměnou dobře řešená nosná konstrukce, která odlehčí zádům. Pamatujte však, že křehčí věci, jako jsou například fotoaparáty, je nutné opatřit speciálním ochranným pouzdrem, neboť jen samotná látka batohu je těžko ochrání. 

Pokud plánujete dovolenou i s malými cestovateli, kteří si nedokáží odpustit své vlastní zavazadlo plné potřebných hraček, i zde pro vás máme doporučení. Stále platí, že zavazadlo vybíráme podle typu výletu. Na cestu letadlem za slunečnými plážemi je praktický kufr na kolečkách, který dokáže obstarat i dítě bez pomoci dospělého. Pokud hledáte spíš malý cestovní doplněk na pár drobností dejte přednost batohu, do kterého bude mít vaše ratolest rychlý přístup například pro svačinu a pití. Fashion Arena Prague Outlet nabízí navíc zajímavé a hravé dětské designy zavazadel, které ti nejmenší zcela jistě ocení.