Loading color scheme

Baron Hildprandt ze zralých meruněk získal v San Francisku stříbrnou medaili

Zámecká palírna v Blatné uvedla v tomto roce na trh novinku rozšiřující její sortiment kvalitních zralých destilátů – Baron Hildprandt ze zralých meruněk, který si odvezl ocenění Silver Medal z prestižní soutěže San Francisco World Spirits Competition. Ocenění z této soutěže obdrží pouze mimořádně kvalitní destiláty vyznačující se komplexitou chuti a vůně. Jedná se o ty nejlepší produkty v dané kategorii. „Takového ocenění si upřímně velmi vážíme. Jsme rádi, že náš nový produkt získal takové uznání,“ říká Filip Větrovský, marketingový ředitel Premier Wines & Spirits, společnosti, která vlastní a distribuuje značku Baron Hildprandt.

Baron Hildprandt ze zralých meruněk vstoupil na trh na začátku tohoto roku. Jedná se o destilát, který se vyrábí blendováním rok stařeného ovocného destilátu, vody z blatenských studní a čistě ovocného macerátu. Ten vzniká macerací kvalitního sušeného ovoce, které je naložené do 62% ovocného destilátu, díky čemuž je dosaženo chuťově výrazného a voňavého extraktu. Finální blend se následně staří po dobu 2–3 měsíců v dřevěných sudech z českého dubu.