Loading color scheme

Dolní Morava otevře nejdelší bobovou dráhu v Česku

Nejzajímavější letošní novinkou, která si vyžádala největší podíl z investic, je otevření Mamutí horské dráhy. „Nejdelší bobová dráha svého druhu v Česku a druhá nejdelší v Evropě měří více než 3 kilometry a pyšní se 25 zatáčkami, 360° otáčkou ve výšce 12 metrů nad zemí, osmičkovou smyčkou či podzemním tunelem. Bude to neskutečná jízda,“ uvedl Tomáš Drápal, manažer střediska. Návštěvníci se mohou těšit na jízdu ve vysokém i nízkém lesním porostu a na otevřených pláních v rychlosti kolem 40 kilometrů v hodině. Dráhu zabezpečuje speciální antikolizní systém. Mamutí horská dráha doplňuje dvě další velká lákadla Dolní Moravy - Stezku v oblacích tyčící se do výšky 55 metrů a Obřího mamuta, který dětem ve dvou patrech nabízí zábavu i vzdělání. Obří mamut, který byl zapsán také dvakrát do České knihy rekordů, měří 13 metrů, dosahuje výšky jako třípodlažní budova a v jeho chobotu se skrývá 24 metrů dlouhá skluzavka vedoucí do Mamutíkova vodního a Lesního zážitkového parku.

Téma mamutů na Dolní Moravě dominuje. Horský resort se zaměřuje na líčení místní historie přes zajímavé atrakce a hry. Také díky tomuto konceptu se letos na jaře otevírá Stamichmanova štola. Návštěvníci díky zážitkové hře a příběhu objeví 450 metrů podzemí a zjistí více o hornickém řemesle. Novinkou je také Lanáček - součást Lesního zážitkového parku, kde budou moct již malé děti od 4 let zkoumat bezpečné lanové překážky, tunely, skluzavky, chodníky i dřevěné chýše. „Součástí bude též komfortní zázemí v podobě příjemného posezení, občerstvení a toalet pro návštěvníky dětských parků, doplnil Tomáš Drápal“.

Zatím co si děti hrají ve spodní části horského resortu v propojených parcích či při souvisejících animacích, ti starší si mohou užít výhledů a aktivit v horní části Dolní Moravy. Loňskou novinkou je panoramatická restaurace Skalka s výhledem na horské hřebeny i Stezku v oblacích. Letošní novinkou v této oblasti je zmodernizovaná půjčovna koloběžek na horní stanici lanové dráhy Sněžník. Půjčovna doplňuje celou řadu aktivit, které mohou návštěvníci vyzkoušet. Kromě cykloturistiky a horské turistiky jsou k dispozici také šlapací káry, disc golf, zážitky v adrenalin parku či bag jump.