Loading color scheme

Unikátní lifestylové doplňky z karbonu!

Karbon (uhlíkové vlákno, carbon fiber) je známý především z prostředí automobilismu a motorsportu, kde se používá pro své unikátní vlastnosti. Je to totiž velmi lehký a pevný materiál, který nahrazuje ocel tam, kde je důležitá nízká hmotnost. Dalo by se tedy říct, že je lehký jako plast a pevný jako ocel.

Používá se u supersportovních, luxusních a závodních vozů (např. Ferrari, Lamborghini, Formule 1 atd.) a také v kosmonautice, letectví, pro výrobu špičkového sportovního vybavení, výrobu jachet apod.

Karbon, jako módní doplněk!
Nicméně česká značka CARSPE se na karbon podívala z trochu jiného úhlu. Kromě jeho unikátních vlastností je totiž karbon velmi krásný, a proto si našel své místo také v oblasti designu nositelných doplňků. Karbon je temně černý materiál, ale pouze do té doby, než na něj dopadne přímé světlo. Karbonová vlákna totiž mění svůj vzhled právě podle úhlu dopadajícího světla. V praxi to pak vypadá, jako by povrch získal zajímavou hloubku, která se navíc se změnou světla také mění. Pozorovat měnící se karbon je velmi návykové až hypnotizující. Karbonové lifestylové doplňky se v České republice objevily už v roce 2013 s cílem oslovit právě fanoušky automobilismu. Postupem času si však získaly oblibu u všech lidí, kteří se chtějí odlišit, a které láká zajímavý a nevšední design s nádechem hi-tech luxusu.