Loading color scheme

Jak vybrat pánské džíny

Standardní džínové variace

K úplně nejčastěji voleným pánským střihům patří ty označované jako classic, regular a straight. První dva typy se vyznačují zejména standardním rovným střihem a také vysokým pasem. U posledního jmenovaného druhu straight se může jednat o vysoký i nízký pas. Všechny tyto střihy byly vyrobené především pro vytvoření maximálního možného pohodlí. Budete se v nich zkrátka cítit perfektně a váš pohyb nijak výrazně neomezí. V minulosti se také ještě šily tradiční rifle označované jako zvonáče. Měly rozšířenou spodní část. Dnes už se s nimi ale fakticky nesetkáme.

Úzké rifle

Máte-li tenčí nohy, rozhodně se vyplatí tenké pánské džíny. Kalhoty nemohou nijak plandat a nesmí být poznat, že je okolo nohou volné místo. Střihy odpovídající tomuto typu kalhot jsou označovány jako skinny nebo slim fit. Tyto rifle se ovšem mnohem častěji uplatňují u žen než u pánů.

Široké kalhoty

Ty bývají označovány jako wide fit nebo baggy. Ve stehnech jsou maximálně volné a nohavice mají široké. Jejich pas je lehce zvýšený. Mnohdy se řadí do kategorií skate nebo hip-hop. Postupem času ale tyto kalhoty nahrazují modely označované jako regular, jež jsme zmiňovali.