Loading color scheme

Nový trend: Lidé tráví Štědrý den na horách s přáteli či rodinou

Ráno se probudíte do klidu přírody s výhledem na kouzelně zasněžené hory. Vaší jedinou „starostí“ v novém dni je plánování, zda vyrazit ven na procházku, za lyžováním, na běžky nebo dát přednost relaxaci ve vyhřátém wellness centru, koupání v termálních bazénech a uvolňující péči zkušených masérů…

„Vánoční pobyty se vždy snažíme připravit tak, aby si naši hosté opravdu dokonale odpočinuli, nemuseli se o nic starat a jen si užívali volné chvíle se svými blízkými, s lyžováním i kvalitní relaxací,“ říká Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice s tím, že klientela vánočních pobytů je velmi různorodá.

„Jde o rodiny s dětmi, mladé bezdětné páry i seniory, hosty všeho věku. Tím, co je spojuje, je touha nenechat se stresovat předvánočním městským shonem a přípravami a vychutnat si volné chvíle v klidu uprostřed přírody. Poněkud živější atmosféru mají navazující silvestrovské pobyty, kdy se lidé chtějí především bavit. Často přijíždějí i ve větších skupinách a rezervují si společně více pokojů,“ dodává Tomáš Blabla.

Lidé chtějí volný čas strávit originální aktivitou
Rok od roku přitom stoupají nároky hostů na doprovodný program. „Návštěvníci chtějí volný čas strávit nějakou originální, ale zároveň časově nenáročnou aktivitou pro zpestření dne. Tradičně proto máme pro hosty připravený den před Štědrým dnem program zaměřený na místní valašské tradice s možností vyzkoušet si řemesla – broušení skla, vyřezávání ze dřeva, drátkování či zdobení perníčků. Pro velký úspěch zopakujeme i zpívání koled s punčem, projížďky v koňském povozu, chystáme i vánoční jógu nebo vycházku s lesníkem a samozřejmě také animační programy pro děti,“ upozorňuje Tomáš Blabla.
Vánoční pobyty ve zdejších hotelech Lanterna a Horal zahrnují nejen snídani, ale i večeři, a v hotelu Lanterna navíc i pozdní oběd. Dále mají hosté neomezený vstup do hotelových relaxačních center L-Spa a Wellness Horal s termálními bazény a nabídkou saunových rituálů a v ceně je i relaxační masáž a skipas na Štědrý den ve Ski areálu Razula.

O kapra nepřijdete…
Zatímco na Lanterně budou moct hosté na Štědrý večer letos ochutnat jemný hráškový krém s pošírovanou tygří krevetou, zauzené kachní prsíčko s dolnopaseckým parfaitem, pečeného lososa s grilovanou zeleninou na bramborovém pyré, telecí karé s bylinkovou krustou provoněné muškátovým oříškem a podávané na hříbkovém kubovi či domácí vanilkovou zmrzlinu v piškotu s ostružinami a pomerančovou omáčkou, ve Wellness hotelu Horal bude štědrovečerní večeře v duchu valašských tradic.

„Hostům letos připravíme tatarák ze pstruha s ančovičkou a holandskou omáčkou, bramborový krém s houbovým kapáním, jako hlavní chod v Česku stále oblíbeného smaženého fileta z kapra s bramborovým salátem a domácí majonézou anebo supreme z perličky na omáčce ze sušeného ovoce s jáhlovým risottem a jako zákusek bude následovat kynutý povidlový bochánek se skořicovou omáčkou a karamelizovanými jablky,“ láká na slavnostní menu Jaroslav Orság, šéfkuchař Wellness hotelu Horal.