Loading color scheme

Jak správně koupat vaše dítě


K vysoušení pokožky může přispívat používání nevhodných mycích přípravků při koupeli. Proto je vhodné se vyhýbat výrobkům určeným pro dospělé a vždy se přesvědčit, že výrobek, který chcete použít, je určen pro děti se suchou nebo podrážděnou pokožkou. Každodenní koupání ovšem nemusí být zátěží, pokud zvolíte šetrné mycí přípravky, jako například přípravky značky Oilatum z řady Zklidnění a ochrana.

Jak koupat dítě se suchou pokožkou?

1. Při koupeli je důležité myslet na ochranu přirozené kožní bariéry, která v kůži zadržuje vodu. Proto vybírejte koupelové přípravky s obezřetností. Používáte-li rádi pěnu do koupele, zvolte takový výrobek, který je vhodný i pro suchou dětskou pokožku.
2. Voda při koupeli by neměla být příliš horká – snažte se, aby se její teplota co nejvíce blížila teplotě vzduchu v koupelně. Příliš velké teplotní rozdíly mohou stav pokožky zhoršovat.
3. Dítě koupejte 10 až 20 minut. Delší pobyt ve vodě může kůži vysušovat.
4. Po koupeli by měla být kůže měkká a vláčná. Dítě jemně osušte ručníkem (nikdy netřete kůži příliš silně) a poté celé tělo promažte tělovým mlékem (Vyživující tělové mléko Oilatum), které „uzamyká“ vodu v kůži. Zvýšenou pozornost věnujte oblastem suché pokožky. Zvláčňující tělové mléko nahrazuje tukové látky, které jsou přirozenou součástí pokožky, a na jejím povrchu vytváří ochrannou bariéru, která zabraňuje ztrátě vody –  změkčuje a zvlhčuje kůži, a předchází tak jejímu dalšímu vysušování.
5. Udělejte z koupání rituál – koupejte dítě vždy v pravidelnou hodinu, aby si začalo zvykat na určitý režim.

Řada Oilatum Zklidnění a ochrana zahrnuje tři přípravky do koupele se šetrnými čisticími složkami. Tyto produkty byly speciálně vyvinuty pro kojence a děti se suchou, svědivou a podrážděnou pokožkou.

Pěna do koupele Oilatum pro děti

Díky jedinečnému složení si děti mohou koupel pořádně užít bez obvyklých obav z nepříznivého vlivu koupelové pěny na citlivou pokožku.

Mycí gel a šampon Oilatum 2 v 1 pro děti

Obsahuje ultra jemné čisticí složky, které jsou šetrné k suché dětské pokožce. Odstraňuje nečistoty účinněji než pouhá voda, a přitom respektuje přirozenou ochrannou vrstvu pokožky – díky tomu pomáhá předcházet jejímu dalšímu vysušování.

Dětský šampon Oilatum pro snadné rozčesávání

Obsahuje ultra jemné mycí složky pro dětské vlásky a pokožku hlavy a je šetrný k očím našich maličkých. K šamponu je přidán jemný kondicionér pro snadné rozčesávání, a usnadňuje tak umývání vlásků a péči o ně nejen dětem, ale i maminkám.

{phocagallery view=category|categoryid=1800|limitstart=0|limitcount=0}