Loading color scheme

Značka L/U Leather Utilities tvoří designové kousky s vůní kůže

LUpenenkyvelke Lucie Telecká tvořící pod značkou L/U Leather Utilities nabízí českým zákazníkům designové výrobky z prvotřídní italské kůže. Dokonale řemeslně zpracované kabelky, psaníčka, zápisníky, klíčenky a další doplňky umožňují svým majitelům otisknout do nich svou osobnost. Při správné péči vydrží dlouhá léta a L/U Leather Utillities je vyrábí s láskou a přáním, aby se v rodinách dědily po generace. Minimalistické, a přesto elegantní produkty Lucie Telecké jsou k vidění a zakoupení v centru českého designu Kvartýr shop & studiu U Vodárny 4 na Vinohradech.

Za vznikem značky L/U Leather Utilities stojí úcta k brašnářskému řemeslu a touha tvořit nadčasové precizně zpracované produkty z kvalitního materiálu. Takové, které vydrží i desetiletí a jejich patina se stane tichým svědkem plynoucího času. Lucie proto dodržuje tradiční rukodělné postupy a vytváří originální kousky. Použitá kůže pochází z Toskánska a má certifikát Pelle al Vegetale. Činěna je ručně za pomocí třísliv výlučně přírodního původu a celý proces probíhá s maximálním ohledem na životní prostředí. „Pracuji s třísločiněnou usní, kterou pečlivě vybírám pro každý výrobek. Starám se o celý proces vzniku od návrhu až po finální realizaci. Také jsem vždy otevřena různým úpravám na míru, protože ty jsou otiskem individuality každého zákazníka. Miluji jednoduchost, klasickou eleganci, ale zásadní je pro mě vždy i funkčnost. Inspirací jsou mi každodenní prožitky, to že se snažím intenzivně vnímat svět okolo sebe,“ popisuje svou tvorbu designérka Lucie Telecká.

Portfolio značky L/U je opravdu široké. Zákazníci zde naleznou tašky, kabelky, zápisníky, peněženky či klíčenky. Vybírat mohou z několika barev – klasické černé, koňakové, červené, skořicové, lilkové či tmavě tyrkysové. Každý kousek lze personifikovat nebo ozdobit ražbou. Razit je možné iniciály, jméno nebo text do 10-ti znaků. Každý výrobek je v podstatě autorčiným dítětem a do světa ho posílá s výbavou v podobě informační karty o značce, látkovým sáčkem dle velikosti a dárkovou sadou s péčí o kůži. Ten obsahuje návod, jak pečovat o produkty z kůže a také balzám k jejich ošetření.

Letos v říjnu uvedla značka L/U Leather Utilities na trh novinky v podobě malé peněženky ve velikosti přesně do kapsy s oddílem na mince a také psaníčka tvarově vycházejícího z neceséru z předchozí kolekce.