Loading color scheme

Kolekce adidas Originals Blue pro podzim a zimu 2013

Potisky se překřikují, ale barvy ladí; adidas Originals Blue spojuje celoplošné potisky, rockové kultovní prvky, hip-hopovou kulturu, přetvořenou maskáčovinu a vzory z říše zvířat. Klíčovým motivem je gepardí vzor, který se prolíná celou kolekcí a zároveň ideálně vystihuje značku adidas Originals Blue. Inspirace gepardem jako nejrychlejším zvířetem na zemi je jasným přiznáním sportovní historie značky adidas, zatímco hnědé a černé flíčky na béžovém podkladu symbolizují dnešní pouliční rockery a jejich jedinečnou energii.

{phocagallery view=category|categoryid=1392|imageid=4328|float=right}V pouličním módním stylu se nesou i další modely z kolekce adidas Originals Blue. Klasická armádní maskáčovina je uzpůsobena prostředí rušných měst, tradiční zeleno-hnědá kombinace je aplikována na kabáty a boty, zatímco kamufláž do deště je přetvořena na monochromatický vzor na bundě Bomber. Málokteré jiné potisky vzbuzují takový respekt v lesích i na ulicích jako právě maskáčovina, což je důvodem, proč je nedílnou součástí této kolekce.

Obuv charakterizují moderní tvary ve spojení s klasickými styly. Tenisky Rivalry v kotníkovém střihu, v dámském provedení navíc s klínovým podpatkem, a lehoučké boty Tech Super 2.0 navazují na basketbalové a běžecké modely z dílny adidas. Skutečným klenotem jsou ovšem tenisky City Marathon PT, které jsou znovu objeveným prototypem. Přes třicet let ležel tento model ve skladu centrálního sídla adidas, aby byl nyní uveden do ulic, kam právem patří.

Kolekce odpovídá požadavkům 21. století a aktivního způsobu života nejen z hlediska inovativního designu, ale také krejčovských postupů a prvků. Samozřejmostí jsou překrývané švy, obroubené otvory, kovová zdrhovadla a použití materiálů odpuzujících vodu. Další materiály, které kolekce využívá, jsou například rychleschnoucí Climalite a Quick Dry, jako dělané pro hektický pohyb v ulicích.