Loading color scheme

Každý pátý muž do 35 let nemá sexuální zkušenost

Zajímavá je také socioekonomická analýza nezkušených mužů – téměř 70 % z nich má vysokoškolské vzdělání nebo VŠ aktuálně studují. Z průzkumu dále vyplynulo, že nezkušení muži svoji situaci chtějí změnit a jsou připraveni a ochotni na tom pracovat. „Na základě těchto alarmujících výsledků analýzy LOVEREPORT© spouštíme specializované kurzy přímo zaměřené na potřeby nezkušených mladíků, kteří chtějí svoji situaci aktivně změnit,“ dodává světově certifikovaná seznamovací expertka a ředitelka Date2k Mgr. Kristýna Mertlová.

Naproti tomu ženy mají za sebou relativně kvalitní vztahovou minulost, ale většinou po 10 letech vztah končí a ony kolem 45 roku věku hledají nového partnera. LOVEREPORT© ukazuje, že jsou vzdělané, ekonomicky soběstačné, nicméně seznámení v tomto věku již vyžaduje značný čas – více než 1 a půl roku. Žádný vztah uvedla pouze 2 % žen. Nejčastější příčinou rozchodů jsou: nevhodná komunikace (nekomunikace, manipulace, lhaní, nedorozumění), nedostatek času (nesdílení společného času, příliš mnoho času v práci…) a dokonce i hádky, agrese a násilí. Zajímavé je zjištění, že 35 % žen ve věku 40-45 nemá žádné děti, naopak více než polovina děti dvě.

LOVEREPORT© je světově unikátní online analýza vztahového a seznamovacího potenciálu. Zahrnuje 66 otázek rozdělených do 6 oblastí – Povaha, Sexualita, Atraktivita, Mužnost/Ženskost, Sociální status a Rodinný stav, a vyplnění trvá přibližně 10 minut. Výsledná analýza s návodem na změny chování pro optimalizaci potenciálu k seznámení je generována automaticky a následně finalizována psychologem a osobnostním koučem. Na 6 stranách zhodnotí vztahovou minulost a vypočítá procento „seznamitelnosti“, tzv. LOVEREPORT© index. O dotazník LOVEREPORT© projevují zájem spíše ženy v pozdějším věku a mladší muži, což potvrzuje reálný stav společnosti.

„Výsledky LOVEREPORT© z pohledu statistiky nás naprosto překvapily. Samozřejmě jsme očekávali, že se najdou jednotlivci, kteří nemají žádné zkušenosti se vztahy, ale že jich bude tolik, nenapadlo nikoho z nás. Museli jsme dokonce upravit algoritmus, protože se těžko objektivně hodnotí potenciál daného člověka, např. z pohledu sexuální atraktivity, pokud nemá v této oblasti žádné zkušenosti,“ dodává majitel Date2k a matematik Mgr. Ing. Jakub Mertl, Ph.D.