Loading color scheme

Jak vybrat a změřit kalhoty?

Nikdy nepodceňte přesné změření rozměrů vašich kalhot. Jen tak vám totiž budou dokonale sedět. Aby se tedy nestalo, že kalhoty vůbec nedopnete nebo vám budou naopak stále padat, věnujte pozornost následujícím radám. Pokud si kupujete legíny, počítejte s jejich elasticitou. U kalhot v pase si raději nechte centimetr navíc, ať se v sedě můžete nadechnout. Jak tedy na výběr kalhot?

Jak správně změřit velikost kalhot
Můžete měřit rozměry i na sobě, ale samotnému vám to moc dobře nepůjde. Mnohem snazší je tedy vzít své staré kalhoty, které vám dokonale padnou, nebo víte, že potřebujete třeba 5 centimetrů navíc či méně. Nejprve si rozložte kalhoty na rovnou plochu a zapněte knoflíky či zip. Kalhoty pořádně narovnejte do všech směrů. Vezměte si na pomoc krejčovský metr.

  • Rozměr A je obvod pasu - krejčovský metr veďte podél horního lemu kalhot od jednoho bočního švu až ke švu k druhému. Číslo pak vynásobte dvěma.
  • Rozměr B je délka nohavice - krejčovský metr veďte od pasu ke spodnímu lemu nohavice podél bočního švu.
  • Rozměr C je vnitřní délka nohavice – tu změříte podél vnitřního švu, tedy podél vnitřní strany nohy od rozkroku ke spodnímu lemu nohavice.
  • Rozměr D je obvod stehna v nejširším místě - šířku stehna zjistím změřením nohavice v nejširším místě od švu ke švu a nakonec číslo vynásobíme dvěma.
  • Rozměr E je výška sedu – krejčovský metr veďte od švu v rozkroku k vrchnímu lemu kalhot. Změříte jej i v sedě. Je to rozměr od podložky, na které sedíte, až k pasu.

736 Velikostní tabulky
Na každém e-shopu hledejte tabulky velikosti. Číslování kalhot je u mnoha značek dost odlišné. Rozměry si najdete ve velikostní tabulce a snadno k nim přiřadíte vhodné číslo kalhot. Příští objednávka pak pro vás bude mnohem rychlejší a snazší. Klienti preferují zejména při nákupu riflí neboli džínů jako jsou třeba Cars Jeans možnost, objednávat kalhoty ne podle standardních velikostí, ale podle velikosti v pase v centimetrech. Obvod v pase měřený na konkrétní osobě nemusí vždy odpovídat skutečnosti. Každý se může v pase změřit o něco výš či níž a výsledek je nepřesný. Doporučujeme tedy velikost v pase zjistit podle vašich kalhot a změřit i další rozměry.