Loading color scheme

Zápisníky z papelote jsou pro kreativní řešení problémů jako dělané

Tipy Kateřiny Šachové z papelote, jak podpořit kreativitu:

  • Pište rukou. V mozku tak zapojíte více center a myšlenky si tak nejen lépe zapamatujete, ale rovnou se k nim začnou připojovat další a další nápady a souvislosti. Už jen tím, že si věci zapisujeme, o nich vlastně přemýšlíme.
  • Definujte si problém písemně, to vám pomůže utřídit si, o co vlastně jde a uvidíte všechny souvislosti pěkně pohromadě.
  • Dejte pauzu a nechte mozek, ať to vymyslí za vás. Nejlepší nápady přicházejí nečekaně, třeba těsně před spaním nebo na procházce. Mějte proto zápisník vždycky u sebe.
  • Vyhýbejte se rutině. Občas se vraťte domů jinou cestou, přestěhujte doma nábytek, objednejte si jídlo, co jste ještě nevyzkoušeli nebo si pořiďte doplněk v barvě, kterou běžně nenosíte. Každý nový podnět je žádoucí.
  • Hýbejte se, stačí dvacet minut denně. Souvislost mezi pohybem a kreativitou je vědecky prokázána.

Zápisníky z papelote jsou pro zapisování kreativních nápadů a vůbec jakoukoliv kreativní činnost jako dělané – vlastně ne „jako”. Vznikly skutečně s tímto záměrem.

Popisky jednotlivých produktů najdete dále.

1. Blok s čistými listy Vega
Že kreativní neznamená originální a bláznivé, nýbrž originální, použitelné a smysluplné, dokazuje Vega blok, elegantní černý zápisník s obalem z veganské kůže. Tento odolný, poddajný a příjemný materiál zaručuje dlouhou životnost, ale také lásku na první dotek. Vega blok je zkrátka radost brát do rukou a používat.

2. Deník v látkovém obalu
Deníky v látkových obalech patří k ikonickým papelote výrobkům. Kromě toho, že obaly zaručují odolnost, mají i další praktické funkce: za desky se dají zastrčit všemožné útržky, vstupenky, pohledy či fotky a desky obsahují také integrovanou gumičku, která slouží jako šikovný úchyt na tužku a pojistka proti zvědavým pohledům okolí. Snímatelný látkový obal je možné vyprat na 30° C, vyměnitelný vnitřek je k dostání linkovaný nebo s čistými listy, v obou variantách obsahuje také všitou záložku.

3. Tečkovaný zápisník Kapsul
Kreativní jsme všichni, klíčem je si nápady zapisovat, řekli si v papelote a stvořili zápisník v kapesním formátu, který budete mít stále po ruce. Třeba na každodenní poznámky, nákupní seznamy nebo zajímavé citáty. Jeho oblé rohy jsou odolné proti opotřebení a vyrobený je ze 100% recyklovaného papíru. I tento nejmenší formát obsahuje gumičku, která jej udrží zavřený.

4. Kroužkový blok Spiral A5
Ikonický blok provází papelote už od samého počátku a za tu dobu se stal bestsellerem. Univerzální zápisník může být totiž vším od skicáku až po knížku. Na výběr je ve dvou barvách, dvou velikostech a s pěti typy vnitřku. Papelote gumička udrží stránky pohromadě a pobere až pět tužek a pevné desky slouží jako podložka a umožňují tak zapisování nápadů za jakékoliv situace. Blok je součástí kolekce oceněné v rámci Czech Grand Design.

5. Skicák s gumičkou Skica M nebo L
Jak napovídá název, blok Skica se hodí pro skicování. Ale také malování, třeba tuší nebo vodovkami. Stránky jsou totiž z papíru vysoké gramáže, takže se jen tak nepromočí. Skica ale není obyčejný trhací blok, jednotlivé obrázky se dají díky otevíratelným kroužkům vyjmout a vystavit, darovat nebo třeba poslat poštou jako pohled. Blok v pevných deskách obepíná patentovaná gumička se čtyřmi očky, do které se dají zastrčit výtvarné potřeby.

6. Školní sešit Klasika A5
Barevný sešit Klasika A5 skvěle poslouží nejen na školní zápisky, ale třeba jako čtenářský deník nebo sbírka receptů. Každá barva sešitu obsahuje jiný typ vnitřku a jeho oblé rohy chrání proti „oslím uším”. Sešit je navíc součástí kolekce oceněné v rámci Czech Grand Design.

Papelote už deset let dokazuje, že papír je dostupný nástroj tvoření, který může využít takřka každý. Vyzkoušejte ho i vy.