Loading color scheme

Medical Comfort – anatomický polštář Genius -patentované pohodlí bez omezení

{phocagallery view=category|categoryid=835|imageid=2402|float=right}Polštář Genius je určen pro:
• pro všechny typy spáčů - vhodné zejména pro spáče na boku a břichu
• pro lidi, kteří spí rádi s rukama pod hlavou
• pro neklidné spáče
• lidi trpící spánkovými poruchami, jako je chrápání nebo přerušení dechu při spánku
• lidi trpící bolestmi krční a hrudní páteře a s tím souvisejícími zdravotními problémy, jako jsou migréna, tinnitus a další
• sportovce, kteří mají uvolněné nebo bolestivé ramenní klouby

Polštář Genius pomáhá:
• zabránit ztuhlosti, mravenčení a znecitlivění paží a ramen
• udržet hlavu v rovině v jakékoli spánkové poloze
• předcházet chrápání, přerušení dechu při spánku, skřípání zubů a dalším spánkovým poruchám
• omezit převalování a neklidné spaní
• zabránit nepřirozenému propadnutí hlavy ke spodnímu rameni při spánku na boku
• předcházet migrénám, tinnitu a dalším obtížím souvisejícím se ztuhlou krční páteří
• rozložit tělesnou hmotnost a uvolnit svaly podél celé páteře, zvláště pak v oblasti horní poloviny těla
• předcházet otlakům ramen při spánku na boku
• omezit křeče krční páteře při delším spánku na břiše

Doktor Sleeper radí:
Polštář Genius je účinnou prevencí problémů s krční páteří a spánkových poruch

Nepřirozené propady hlavy ke spodnímu rameni při spánku na boku mají často za následek ztuhlost a bolesti krku a také narušení krevního oběhu. Anatomický tvar polštáře Genius udržuje hlavu za všech okolností ve správné poloze, a tudíž nedochází k přetěžování krční páteře a zmíněným potížím.

Polštář Genius díky svému tvaru efektivně předchází zablokování krční a hrudní páteře, vedoucímu často k migréně, křečím trapézového svalu, bolestem hlavy, tinnitu aj.

Neomezená možnost polohování horních končetin při používání polštáře Genius zabraňuje ztuhlosti paží, jejich brnění, vedoucímu často až k znecitlivění.

Doporučuji polštář Genius používat také při nežádoucích spánkových poruchách spjatých s dýcháním, jako je chrápání a apnoe (přerušení dechu při spánku). Správná poloha hlavy zajišťuje uvolněnost dýchacích cest.

Celkové uvolnění hlavy a krku eliminuje i skřípání zubů, jež může být způsobeno svalovým napětím v oblasti hlavy.

Pomáhá předcházet otlakům, mravenčení a znecitlivění paží a ramen
Polštář Genius byl vyvinut speciálně tak, aby umožňoval neomezené polohování paží během spánku. Je vhodný zejména pro lidi, kteří spí rádi s rukama pod hlavou, na boku či břiše. S polštářem Genius totiž paže i ramena zůstávají vždy volné. Dva tunely napříč polštářem a podélná prohlubeň nabízejí pohodlný prostor pro paže v jakékoli poloze spánku, tím zajišťují volný průtok krve a uvolnění svalů v oblasti paží a ramen. Polštář tedy pomáhá po celou noc předcházet ztuhlosti paží, jejich brnění, či dokonce znecitlivění. Díky komfortu, který polštář poskytuje, se také omezuje převalování a neklidné spaní, typické pro spáče na břichu a boku. Tunely pro paže snižují tlak na ramena vyvíjený při spánku na boku za použití běžného polštáře. Vyšší poloha hlavy pomáhá rozložit tělesnou hmotnost a ramena tak zůstávají volná a bez nepříjemných otlaků, které mohou při dlouhodobém nesprávném spánku vést až k chronickým bolestem.

Zmírňuje napětí v oblasti krční páteře a pomáhá předcházet migrénám a dalším souvisejícím problémům
Anatomicky tvarovaná paměťová pěna, ze které je polštář vyroben, je dostatečně pevná, udržuje tak hlavu v jakékoli spánkové pozici ve správné poloze a krční páteř zůstává po celou noc uvolněná. Hlava se nepropadá se spodnímu rameni, čímž lze předcházet tak typické ranní ztuhlosti krku u lidí, kteří spí rádi na boku, nedochází ani k narušení krevního oběhu. Zkosené okraje vrchní části polštáře nevyvrací hlavu při spánku na břiše příliš do strany a umožňují udržet krční páteř v příjemném a zdravém úhlu. Polštář Genius pomáhá efektivně řešit všechny zdravotní obtíže, které často vznikají právě ze zablokované krční a hrudní páteře, jako je migréna, křeče trapézového svalu, bolesti hlavy, tinnitus a další.

Správná poloha hlavy zabraňuje chrápaní a dalším spánkovým poruchám
Polštář Genius je velmi efektivní při předcházení vzniku různých nežádoucích spánkových poruch spojených zejména s dýcháním, jako je například chrápání nebo tzv. apnoe, tedy přerušení dechu během spánku. Díky správné poloze hlavy zůstávají dýchací cesty uvolněné po celou dobu spánku, a to v jakékoli poloze, tedy i při spánku na zádech. Celkové uvolnění hlavy a krku pomáhá také řešit obtíže se skřípáním zubů, které může vznikat ze svalového napětí v oblasti hlavy.

Uvolňuje svaly podél celé páteře
Zvýšená poloha hlavy pomáhá rozložit tělesnou hmotnost, páteř se dostává do přirozené polohy, čímž se uvolňují svaly podél celé páteře.

Omezuje převalování a neklidné spaní
Pro spáče na boku a břiše je typické neklidné spaní a věčné převalování. Není to žádná záhada. Při použití obyčejného polštáře dochází u spáčů na boku a břiše poměrně rychle k otlakům ramen, bolestem v oblasti krční páteře, problémům s dýcháním atd., což vede právě k hledání pohodlnější polohy, které může trvat klidně i celou noc. Takový spánek bývá nekvalitní, a spáči na boku a břiše se proto často ráno budí se ztuhlou krční páteří, bolestmi hlavy nebo necitlivými pažemi. Přirozená pozice páteře a svalové uvolnění při použití polštáře Genius zajišťuje klidný a hluboký spánek každému.

Polštář Genius obdržel certifikát Dr.Medical
• jako produkt zvyšující kvalitu spánku a odpočinku
• jako produkt prospěšný lidskému zdraví
• jako produkt zvyšující kvalitu života a celkovou regeneraci organismu

Mike Carl Green Design
Jedinečná inovace na trhu - unikátní design pro neomezené polohování rukou

Mike Carl Green vytvořil špičkový produkt, představující inovaci mezi produkty zdravého spánku. Je jím multifunkční polštář Genius, který vyvinul ve spolupráci s lékaři.
Polštářem vedou dva tunely napříč a je v něm podélná prohlubeň. To umožňuje libovolně polohovat ruce během spánku. Originální řešení polštáře tak poskytuje nadstandardní pohodlí všem, kteří spí na boku či na břiše.

Technické specifikace
Genius - dokonalý design a snadná údržba

Polštář Genius je vyroben ze studené polyuretanové pěny, která se vyznačuje vysokou prodyšností. Materiál sám o sobě je schopný udržovat hygienické prostředí.
Podložka nevyžaduje žádnou speciální údržbu. V případě znečištění je možné podložku jemně ručně vyprat. Díky prodyšné struktuře podložka velmi rychle schne. Každá podložka je vybavena speciálním obalem na zip, který je možné jednoduše sejmout a vyprat.

Rozměry: 38 x 13 x 58 cm
Všechny výrobky Medical Comfort jsou vyráběny ručně, rozměry jednotlivých produktů se mohou mírně lišit.
Materiál: studená polyuretanová pěna
Snímatelné obaly - síla přírody pro vaše zdraví
Snímatelné, pratelné obaly na podložku nabízíme ve dvou variantách:

• Aloe Vera

Příjemný, měkký obal v bílé barvě s obsahem aloe vera. Obal má antibakteriální a chladivé účinky a má blahodárný vliv zejména na suchou a citlivou pokožku.
Složení: 65% polyester, 35% bavlna
Údržba: obal je možné prát v pračce až na 60°, žehlit, chemicky čistit a sušit v sušičce

• Medical

Hygienický obal Bravo v zelinkavé barvě, testovaný pro použití v nemocnicích a zdravotnických zařízeních. Vhodný i pro domácí léčbu. Obal je omyvatelný, nepromokavý, prodyšný a odolný vůči plísním a bakteriím.
Složení: polyesterová tkanina typu Bravo (52%) s polyuretanovým zátěrem (48%)
Údržba: obal je možné prát v pračce až na 95°, chemicky čistit a sušit v sušičce