Loading color scheme

Na jaře pleť potřebuje detoxikační vzpruhu. Vyzkoušejte tripeptidy


„Nejčastěji se kosmetické přípravky s peptidy využívají k regeneraci pokožky, ochraně pleti před škodlivinami, snižování rizika infekce, boji proti vráskám a podobně. Proto velmi dobře poslouží i při jarní detoxikační kúře,“ říká Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté, která se zabývá vývojem a výrobou tzv. dermokosmetiky, tedy kosmetických přípravků na špičkové úrovni, jež splňují nejpřísnější požadavky na kvalitu a složení.

„Vyzkoušet můžete například krémy, které obsahují tripeptidy, konkrétně Omega CHS aktivátor (Copper Tripeptide-1). Tato účinné látka obsahuje aminokyseliny, lapače volných radikálů a peptidy. Kromě toho, že má antioxidační a protizánětlivé účinky, dodává pokožce potřebnou vlhkost a také ji dokáže zklidnit. Zároveň představuje důležitou zásobárnu energie pro buňky, které tak udržuje v dobré kondici. Tripeptidy také podporují tvorbu kolagenu, jemuž vděčíme za elasticitu, pevnost a vláčnost pleti, a kterého s věkem v pokožce ubývá,“ upozorňuje Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté.

Dva krémy s tripeptidy, které se postarají o detoxikaci vaší pleti
Pro normální pleť: ESSENTÉ Vyrovnávací hydratační krém
Inovativní zvlhčující krém poskytuje intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci. Obsažené účinné látky stimulují buněčnou aktivitu a intenzivně regenerují pleť, zvyšují její pružnost a pevnost. Zároveň ji zklidňují a zjemňují. Kromě tripeptidu Omega CHS aktivátoru krém obsahuje například kyselinu hyaluronovou, vitamín E a hydractin – látku na bázi výtažků z mořských řas a papáji, která okamžitě a významně zlepšuje hydrataci pokožky.
Vzhledem k lehké textuře je krém vhodný pro všechny typy pleti, a protože se rychle vstřebává, představuje ideální základ pod make-up. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pokožce mastný film. 

Pro suchou a citlivou pleť: ESSENTÉ Výživný hydratační krém
Tento krém s výživnou texturou je vhodný pro suchou a citlivou pleť a díky svému rychle se vstřebávajícímu složení představuje ideální základ pod make-up. Bohatý hydratační krém dodá pleti intenzivní, okamžitou a dlouhodobou hydrataci a svěžest. Pleť získá zářivý a zdravý vzhled, bude pevnější, pružnější a také jemná a vláčná. Složení přípravku je podobné jako u Vyrovnávacího hydratačního krému, taktéž obsahuje tripeptid Omega CHS aktivátor, kyselinu hyaluronovou, vitamín E a hydractin, navíc je ale obohacený o Defensil-Plus, látku, která významně chrání a regeneruje kožní bariéru, zklidňuje pokožku a ničí zánětlivé procesy už v samotném počátku. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a nezanechává na pleti mastný film.

Pro zajímavost
Využití peptidů je dnes všeobecně považováno za nejperspektivnější směr vývoje v kosmetologii. Jedná se o chemické sloučeniny organického původu, které vznikají spojením několika aminokyselin. A protože jsou přirozenou součástí pokožky, nemají nežádoucí účinky, jako jsou alergie či vyrážky. Využití peptidů je velmi široké a jejich správnou kombinací lze řídit a ovlivňovat fyziologické procesy probíhající v kůži.