Loading color scheme

7 snadných tipů pro sexy křivky

1. Vstávejte se sklenkou vody a protažením
Ne nadarmo už staří indičtí jogíni začínali den sklenkou vody na lačno. Nejen, že vám příjemně zaplní žaludek a nesníte toho tolik, ale ještě vás pročistí a rozproudí trávení. Přidejte do vody pár kapek citronu. Pektinová vláknina v něm obsažená metabolismus ještě více nakopne. Zkuste tento ranní rituál spojit i s lehkým procvičením. Zkuste si pár lehkých rotací trupem a pár předklonů. Nejlepší je provádět je mezi 5-7 hodinou ranní, kdy je střevo nejaktivnější.

2. Choďte, kam to jde
Kdybychom v dnešní pohodlné době zapomněli na MHD a chodili pěšky nebo jezdili na kole, byli bychom stejně spokojení jako naše babičky. Vyrazíte-li pěšky do práce do 20 minut po snídani, nastartujete peristaltiku tak, že se právě snědené jídlo nestihne uložit do nežádoucích partií.

3. Najděte si 30 minut ke cvičení
Vědci prokázali, že už 20-30 minut cvičení nám vykouzlí úsměv na tváři nejmíň na půl dne. Navíc budete mít „čistou hlavu“ pro další pracovní úkoly a lépe se vyrovnáte i s osobními karamboly. Dámám doporučujeme vyzkoušet speciální fitness pro ženy, kde najdou i nové kamarádky a společnou motivaci.

4. Zaměřte se na core
Střed těla, hluboký stabilizační systém, core…to jsou stejné názvy pro neviditelné hluboké svaly kolem našeho těžiště, od kterých se odvíjí koordinace pohybů i celková stabilita. Jakmile posílíme core, zlepšíme tím držení těla, které se tak v podstatě „samo“ zpevní. Začněte rovnou tím, že budete vzpřímeně chodit se staženými rameny a zataženým břichem. Zapracovat na core můžete i na různých balančních pomůckách.

5. Pracujte s vahou vlastního těla
Vykašlete se na zvedání těžkých činek. Přirozeně krásné tělo můžete vyrýsovat jen za pomoci vlastní váhy. Začněte jednoduchými výpady vpřed, vzad i do stran. Na zadečku se to projeví během pár dní. Přidejte pár dřepů a kliků. Posilováním nejen zpevníte tělo, ale také podpoříte metabolismus pro rychlejší hubnutí.

6. Po cvičení se najezte
Že bychom neměli jíst bezprostředně po tréninku, je jedním z nejčastějších dietních omylů. Naopak – 15 až 20 minut po cvičení doplňte jednoduché cukry, například ovocem nebo hroznovým cukrem. Pokud to neuděláte, tělo svalovou hmotu naopak ztrácí, a o to víc druhý den nabere tuku. Do 60 minut po cvičení pak doplňte bílkoviny, třeba ve formě proteinového koktejlu. Nabudíte tím spalování tuků.

7. Nezapomeňte na závěrečné protažení
Že jste to slyšeli už tisíckrát? Dobře, ale ruku na srdce – kolikrát jste to po cvičení opravdu dodrželi? Důsledné protažení vás přitom zbaví zítřejších bolestivých stavů a je důležitou prevencí zátěžových zranění.

A poslední tip na závěr se týká jídelníčku. Nehladovějte! Například jíte-li jen zeleninové saláty, hubnutí tím moc nepomůžete. Je třeba doplnit i bílkoviny. Přemýšlejte nad jídlem i cvičením jako celkem, plánujte dopředu, a postupně se pro vás zdravá životospráva stane samozřejmostí.