Loading color scheme

Módní značka s.Oliver představuje dámské kolekce Spring&Summer 2014

Tradiční řada s.Oliver Casual postupně zpracovává několik témat, vyzdvihněme třeba zvířecí, květinové, ethno motivy, černobílé variace, inspiraci v asijské kultuře či téma podmořského světa s blyštivými efekty a metalickými povrchy. V kolekcích mladistvé řady QS by s.Oliver se prosadí street styl s boyfriend prvky, funkční a pohodlná móda s geometrickými potisky, kombinace materiálů, barev a vzorů odlišných kultur. Móda je zábavná a svěží! Upozorněme ještě na doplňky, kde se postupně prosadí tři hlavní směry, a to čistota, ženskost a jemnost; barevnost a hravost či „urban & casual" styl.

s.Oliver Casual s vysokým komfortem nošení
Tradiční segment s.Oliver Casual vstupuje do sezóny jaro a léto 2014 pod mottem "Visionary Nature", což do kolekcí vnáší potisky se zvířecími a ethno motivy, typické jsou cikcak elementy, safari barvy a maskování. V nabídce jsou jak parky a polní bundy se zdobnými detaily, tak bundy v motorkářském stylu, zmiňme také denim s potisky v zemitých ethno vzorech. Dále se prosazuje vliv 70. let s květinovými vzory a batikou. Barevná festivalová móda a hippie vzhled si zakládá na denimu. Alternativou k džínsům jsou pohodlné kalhoty v "pyjama" stylu s ethno designem. Na bohémské prvky navazuje konzistentní styl „Future Radical" s grafickými elementy a čistými konturami v black&white pojetí. Černobílé vzory v různorodých variacích doplňují jednobarevné topy, pouzdrové sukně, šaty rovných střihů nebo 7/8 kalhoty. Po čistých variacích černé a bílé přichází vliv asijské módy. Objevují se nové tvary, zavinovací efekty na halenkách a košilích či velkoformátové potisky s motivy ptactva a květin. Mísí se zde materiály i vzory. Jemná viskóza, šifon a satén jsou kombinovány se sportovními materiály. Posledním nosným tématem řady s.Oliver Casual je podmořský svět s blyštivými efekty, barevností a kovovým třpytem. Nosit se budou košile a trička v dip-dye stylu, džegíny s metalickými povrchy, vzdušné tuniky, pohodlné "baggy" kalhoty se sníženým rozkrokem, stylové a oblíbené overaly či kraťasy.

Spontánní oblečení z kolekcí QS by s.Oliver pro volný čas i do města
Rovněž v odvážnější mladistvé řadě QS by s.Oliver se postupně promítá několik klíčových témat. Nejprve pod mottem "Explosive", charakterizujícím extrovertní, provokativní dívky, kterým však rozhodně nechybí půvab, zaznamenáme street styl. Prosazují se zde parky a mikiny nadměrných velikostí i boyfriend vzhled, které jsou kombinovány s typicky ženskými střihy, uveďme třeba postavu obepínající žerzejové sukně či úzké „skinny" kalhoty. Nechybí efekty opotřebování a vintage prvky, velký důraz se klade na šperky a jiné doplňky. Další módní vlna zdůrazňuje pohodlí a funkčnost. Potiskům vévodí geometrie a hologramy. Dominují strečové a průhledné látky, povrchově upravované materiály (plisování, prošívání atd.), do popředí se dostává směs přírodních materiálů a technických tkanin. Síťovina, neopren a nylon se objevují v kontrastu se splývavými texturami. Trendy jsou bundy či kabátky se střihem do pasu (typu blouson) či oblíbené vrstvení, ideálně různých materiálů a střihů. Vzory se vracejí k "Vichy" stylu, proužkům a kostkám. Do třetice se v letních měsících prosadí téma "Meet the world - global grunge" s neomezenými kombinacemi materiálů. Městský ethno vzhled, surfařský a grunge styl se potkávají s africkými potisky a mexickými motivy. Zdůrazňuje se zde barevnost a nespoutanost v potiscích, setkat se můžeme třeba s moderním pojetím patchwork vzorů. Móda je zábavná a svěží. Trendy budou extra krátké kraťasy, žerzejové šortky se vzorem či ozdobami, trička s nápisy a jemné pleteninové topy.

s.Oliver Accessories pro doplnění
Kolekce doplňků tradičně odráží a podtrhuje výše představené módní segmenty. Najdeme v nich čistotu, jemnost a ženskost, hravost a barevnost i casual a městský styl. Objevují se nové kombinace materiálů a okouzlující detaily. Důraz se klade na hranaté tvary kabelek, od těch pro každodenní nošení přes větší formáty a nákupní tašky až po malá psaníčka a elegantní modely. Důležitá jsou detailní provedení zipů, jednoduchých zámečků, kovových nýtů, klipsů a dalších zdobných elementů. Tematicky se na kabelkách objevuje třeba textura hadí kůže, metalický povrch, vintage či opraný vzhled. Šátky a lehké šály najdete s futuristickými a grafickým vzory, foliovými a digitálními potisky, ručně malovanými efekty, zvířecími a květinovými motivy, proužkem a kostkou, batikou a zdobnými bordurami. Pásky mají buď lehce pánský nádech, nebo jsou zcela ženské, zakládající na čistotě a moderním vzhledu. Setkat se můžete se zdobnými zakončovacími efekty, výšivkami, strukturovaným povrchem a kovovými detaily (flitry), upozorněme třeba na efektní "Obi" pásek nebo odepínací látkové límce. Mezi zdobnými technikami nechybí hra barev, maskování, kontrastní záplatování, prošívání a řetízkování. Barvám obecně vévodí růžová, oranžová, modrá, zelená včetně důležitých metalických odstínů, které se objevují v kombinaci s neutrální pískovou, šedou, černou a bílou.

{phocagallery view=category|categoryid=1515|limitstart=0|limitcount=0}