Loading color scheme

Jak vybrat správné hodinky aneb nejde už jen o čas

Každé hodinky vypovídají mnohé o svém majiteli, o jeho životním stylu, vkusu, založení i společenském postavení.

Digitálky vs. ručičky
Pokud máte již školní docházku za sebou a nejste zapřisáhlí sportovci, zvolte raději hodinky s ručičkovým ciferníkem. Takové hodinky vždy působí alespoň ležérní elegancí a hodí se pro každou příležitost. S digitálkami můžete vyrazit za sportem, či s nimi obdarovat své malé ratolesti, kterým se bude lépe identifikovat čas, vy byste však již měli zvládnout ručičkový ciferník.

Účel vs. styl
„Zde je důležité přihlédnout k tomu, čemu dáváte přednost. Zda chcete zaujmout atraktivními designovými hodinkami i přesto, že přesný čas z ciferníku poznáte často jen po dlouhém a soustředěném pohledu, či dáváte přednost srozumitelnému ciferníku, který prozradí čas na první pohled. Neznamená to však, že praktické hodinky musí být zákonitě nezajímavé a všední, je ale pravděpodobné, že budete při jejich výběru potřebovat trochu více trpělivosti. Odměnou vám pak budou hodinky, které oceníte i po letech, protože nepodléhají aktuální době a jejím trendům. Stylové hodinky proti tomu oceníte spíše krátkodobě, ale zaručeně s nimi zaujmete. Záleží zde především na vašich preferencích a životním stylu," říká Jana Zbořilová z internetového obchodu Hodinky.cz.

Do kvalitních hodinek se vám vyplatí investovat. Budou vám sloužit mnoho let, ne-li celý život. Vedle životnosti samozřejmě berte v úvahu také jejich design. Luxusní provedení dává majitelům hodinek pocit mimořádnosti. Hodinky do jisté míry odráží také společenské postavení a životní styl. I tomu uzpůsobte jejich výběr. Jste tím, jaké hodiny máte na ruce. Důležitá je také barva. „Nadčasové hodinky, které chcete nosit po mnoho let, by měly být ve zlatém či stříbrném odstínu a jednoduchého tvaru, tak aby ladily s většinou vašich šperků," doplňuje Jana Zbořilová z internetového obchodu Hodinky.cz.

Usedlost vs. extravagance
Zde hraje zásadní roli velikost ciferníku, barva hodinek, šířka řemínku i materiál.

Jestliže toužíte po originalitě, budou pro vás tou správnou volbou sezonní modely hodinek, které často srší extravagancí a jedinečností. Tyto hodinkové módní výstřelky jsou také šetrnější pro vaši peněženku, což jde ruku v ruce s jejich kratší životností. Je třeba tak počítat s tím, že plastové náramky se brzy opotřebují a syntetická látka se časem zašpiní či vybledne.

„Pokud máte raději střídmější styl, neváhejte do kvalitních nadčasových hodinek investovat více peněz, časem se vám taková investice vrátí. Dbejte však na kvalitu materiálu samotných hodinek, tedy nejen řemínku a ciferníku, ale například i strojku," říká Jana Zbořilová z internetového obchodu Hodinky.cz.

{phocagallery view=category|categoryid=1408|limitstart=0|limitcount=0}