Loading color scheme

Nadpozemsky lehké, ručně vyrobené, upcyklované. Takové jsou šperky z PET lahví

Výrobou šperků z plastových PET lahví sice planetu před plasty nezachráníme, ale jedná se o krásný příklad upcyklace, tedy znovu využití předmětu či materiálu k jinému účelu, než byl původně stvořen. Uměleckou upcyklací se to na Fleru jen hemží a šperky z plastových lahví zde mají své zasloužené místo. Vždyť kdo může říct, že jeho šperky jsou z odpadu?

Tady je pár krásných příkladů:

  • Na Fleru najdete třeba květinový přívěšek ve tvaru pivoňky. Kombinace růžové a chladivě modré vytváří příjemnou barevnou paletu pro všechny milovnice romantických přívěsků, korálků a řetízků.
  • Šperky se vyrábí ze zahřátého plastu, který se vytvaruje do žádoucí podoby, třeba něžného okvětního lístku. Tak vzniknou do detailů propracované a zároveň lehounké barevné náušnice.
  • A nemusí to být jen náušnice! Květina může zdobit i vaše vlasy díky originální čelence do vlasů.
  • Doplňky z plastu využijete i na slavnostnější příležitosti. Třeba tuto sadu náušnic a náramku, která je díky bezešvému spojení, kdy každý dílek zapadá do předešlého, vyrobena bez lepidla.

Upcyklované plastové šperky a doplňky představují opravdu kreativní řešení výroby doplňků v „době plastové”. Tvůrci kladou důraz také na kvalitní doplňky, třeba háčky a zapínání z chirurgické oceli, a zároveň svými produkty dokazují, že ne vše, co považujeme za odpad, patří do popelnic či kontejnerů. Protože spousta materiálu může posloužit krásným věcem – stačí šikovné ruce a těch je na Fleru nespočet.