Loading color scheme

Nila.cz přináší hravé šperky Made ...Made for people

Africké šperky - ať už drobounké drátky, okázalé náhrdelníky či tolik typické náramky, které ovládly celý svět, byly vždy inspirací pro západní módu. Made je značkou, která je navrhována a propagována v Evropě, dílnu a estetiku svých výrobků má však stále africkou.

Najdete tu tak nádherně kované a medově zlaté blyštivé náramky, výrazné prsteny s kameny, kožené copánky na zápěstí zdobené kovy, i decentní rohovinové šperky vonící Afrikou. Přitom stejně jako ostatní nové globální designy, které se tak skvěle daří “integrovat” do současného stylu, made je nošena a obdivována lidmi po celém světě. Oživí a prozáří jakýkoli outfit, nevnutí mu ale etnický nádech. Kovaný náramek tak splyne s decentní bílou košilí a černými kalhotami a mohutný náhrdelník doplní luxusní večerní róbu a drahou kabelku. To dokazuje i spolupráce s tak rozličnými značkami jako je vždy prvotřídní Louis Vuitton, zásadně trendy Topshop, rebelský Urban Outfitters nebo firmou nabízející výhradně americkou klasickou módu -Tommy Hilfiger. Dílna leží severně od Nairobi v parku Jamhuri.

Šperky a ostatní produkty vyrábí tradičními technikami zkušenými řemeslníky. Ty zaškoluje a pomáhá tak rozvíjet, chránit a udržet tradiční africká řemesla. Ze stejných důvodů používá udržitelné materiály jako recyklované sklo, mosaz, dřevo, kůži, kost a rohovinu. Pouhou svou existencí tak made zaujímá postoj k ekologii planety a fairtrade etickému trhu.

{phocagallery view=category|categoryid=1334|limitstart=0|limitcount=0}