Loading color scheme

Gábina Páralová: Vrstvěte, bude vám teplo a je to zábava

Vrstvení nejčastěji využijete v casual módě. Samozřejmostí je, že barvy jednotlivých vrstev by spolu měly ladit. Černou a bílou klasiku můžete zkombinovat prakticky s kteroukoli jinou barvou. Dobře se pracuje také s béžovou, slonovinovou a podobnými neutrálními odstíny. Opatrní byste naopak měli být především při kombinování vzorů.

První vrstva

Ideálním základním kouskem je triko nebo halenka ze slabšího materiálu, který je ale příjemný na těle. Promyslete si, pod jaký svršek si první vrstvu vezmete. Vždy je potřeba vnímat vrstvený outfit jako celek už při jeho plánování. Pokud zvolíte druhou vrstvu s krátkým rukávem, bude pod ní pěkně vypadat delší rukáv. Zajímavě řešený dekolt zase hezky vynikne, pokud ho necháte vykukovat z výstřihu vrchní vrstvy.

Druhá vrstva

Vrstvení má tu výhodu, že se nemusíte v chladném počasí vzdát ani šatů. Stačí je pouze správně kombinovat. Jednoduché černé šaty s krátkým rukávem doplňte pokaždé jinou barvou punčoch a spodní halenky. Stejně tak si můžete vyhrát i s doplňky. Kalhotové typy mohou vyměnit šaty za sáčko nebo bolerko, nejlépe také s krátkým rukávem. Vzhledem k tomu, že vršek bude pravděpodobně výraznější, volte kalhoty spíše jednoduché.

Třetí vrstva

Váš vrstvený model nejlépe vynikne pod rozepínacím kabátkem nebo bundičkou. Její styl i barvu se opět snažte sladit s ostatními kousky.

Oživit ji můžete ještě výraznější šálou, čepicí, které dojem mnoha vrstev ještě jednoduše podtrhnou.

„Vrstvení vyžaduje vlastně víc nápadů než kusů v šatníku. Jakmile mu totiž přijdete na chuť, zjistíte, že se k sobě hodí zdánlivě naprosto odlišné typy oblečení, které by vás předtím ani nenapadlo dát k sobě. Doporučuju proto víc zkoušet, než přemýšlet a určitě vás šatník překvapí, co všechno se z něj dá složit," dodává k tématu vrstvení Gábina Páralová.

{phocagallery view=category|categoryid=1299|limitstart=0|limitcount=0}