Loading color scheme

Holínky dobývají módní svět

Výrobci obuvi rozšířili své kolekce o holínky a ani návrháři nezůstávají pozadu a experimentují s tvarem, barevností i povrchovou úpravou. Setkáme se tak s holínkami nízkými i vysokými, barevnými i černými, na klínku i na podpatku. „Tradiční výrobci pracovních holínek spolupracují s mladými designéry a vytvářejí tak originální a limitované řady. Klasická gumová holínka se mění v luxusní obuv, doplněnou o kožené detaily a různé ozdobné doplňky. V současné době není tedy problémem, kde holínky sehnat, ale jaké vybrat. Nabídka je opravdu pestrá," říká Hana Andrlová, obchodní ředitelka internetového obchodu Modnidoplnky.cz, kde můžete nalézt mnoho holínek dle posledních trendů od značek Novesta, Kamik nebo Crocs.

Nebojte se neotřelých módních kombinací

A jak holínky nosit? U vysokých modelů, obepínajících lýtko, platí stejné pravidlo jako u kozaček. Můžete je mít k šatům, sukním, šortkám i džínsům. „Vyvarujte se však širokých kalhot a dlouhých sukní z těžkých materiálů. Vyrolované džíny nad holínkami nejsou také zrovna trendy. Ideální jsou úzké džíny, tzv. slimky, nebo třeba krátké kraťasy. Dlouhá délka je v kombinaci s holínkami možná v případě, že zvolíte šaty či sukni z lehkého a průsvitného materiálu, jako je například šifon," říká Hana Andrlová z internetového obchodu Modnidoplnky.cz. Originálně také vypadá, když k holínkám seženete módní doplněk ve stejné barvě nebo vzoru, jako jsou boty.

Holínky se sice dají nosit i ve slunečné dny, ale na dlouhé túry v teplém počasí se příliš nehodí, protože se v nich noha díky gumovému materiálu potí více než v otevřených botách. Proto je noste odhalené a nikdy je neskrývejte pod oblečením. V současné době se setkáme i s nízkými modely do městského prostředí, které na sebe berou podobu polobotek. Z materiálů se v gumové obuvi nejčastěji setkáme s PVC. Někteří výrobci však nabízejí zajímavou alternativu z přírodního kaučuku, který se vyznačuje mnoha příznivými vlastnostmi, mimo jiné pružností a odolností proti mrazu. Holínky jsou tak nejen funkční, ale i pohodlnou obuví do nepříznivého počasí. Buďte tedy na rozmary počasí připravení a mějte doma ve svém botníku alespoň jeden pár.

{phocagallery view=category|categoryid=1052|limitstart=0|limitcount=0}