Loading color scheme

4 věci, které říkají padající ramínka podprsenky

Hned na úvod vám prozradíme sladké tajemství. Jestli vám padají ramínka podprsenky, něco je špatně. Samozřejmě ne s vámi, ale s vaší podprsenkou ano. Pravděpodobně ji bude potřeba vyměnit za nový a mladší model. Než se do toho pustíte, zkuste však jednu úplně jednoduchou věc. Utáhněte ta ramínka! Tak aby se vám pod ně vešly 2 prsty, ale ne víc. Nevěřily byste, kolikrát na tenhle logický krok ženy zapomínají. Tak co, je to lepší? Pokud ani ne, čtěte dál.

1. Nemáte správnou velikost podprsenky
Už je celkem známé, že většina Češek opravdu nemá velikost 75B, přesto si to většina pořád myslí a nosí špatnou velikost podprsenky. Takže si to zopakujeme. Před nákupem je potřeba, abyste si změřily obvod přes prsa a pod prsy a podle velikostní tabulky dohledaly vhodný košíček a obvod. Čím větší obvod, tím větší je i košíček podprsenky, takže 75B a 80A mají vlastně stejný košíček. Myslete na to, pokud měníte délku obvodu. Další informace zjistíte v podrobném článku ohledně výběru správné velikosti podprsenky.

Nebojte se vyšších písmen. Zvlášť u užších obvodů se snadno dostanete na košíček D, přitom „nemáte velká prsa“. K tomu je potřeba si podprsenku i vyzkoušet, protože měření není všechno. Nebojte se ale nákupu z e-shopů. Podprsenku vyzkoušíte v klidu domova a když nepadne, zase ji vrátíte.

Příliš velký obvod
Vede k tomu, že vám podprsenka vyjíždí nahoru po zádech. Kvůli tomu se ramínka uvolňují a padají.

Příliš malé košíčky
Jestliže nosíte menší košíčky než potřebujete, prsa vám „vytékají“ vrchem. Kvůli tomu ramínka u prsou nedoléhají a padají.

Příliš velké košíčky
Jestli jste si koupily podprsenku na větší prsa, než vlastníte, budou vám košíčky volné. Takže ramínka nedoléhají a opět padají.

Je naprosto normální, že v průběhu cyklu se prsa mění klidně o celou velikost. Pokud se tomu tak vás děje, pořiďte si podprsenky ve dvou velikostech a střídejte je podle toho, jak je zrovna potřeba.

2. Střih podprsenky nesedí vaší postavě
Každá jsme jiná a je to naprosto v pořádku. Jestli máte široká ramena, potřebujete, aby byla ramínka přišitá dál od sebe. Naopak, pokud máte postavu hrušky s užšími rameny, podprsenky typu balconette nebudou to pravé, protože mají ramínka příliš daleko od sebe.

Svůj podíl na padání ramínek mohou mít také tělesné asymetrie. Jedno prso větší než druhé způsobí, že na méně padnoucí straně ramínko nevydrží na místě. Stejný problém způsobuje skolióza i hloupý návyk nosit jedno rameno výš kvůli kabelce. Řešení takové situace budete muset vyzkoušet:

  • Třeba push-up podprsenka s vyndavacími vycpávkami dokáže pomoct s asymetrií prsou tak, že z jednoho košíčku vycpávku vyndáte a z druhého ne.
  • Stahovací podprsenka lépe obepne vaše tělo a přizpůsobí se přesně vašim křivkám, takže i ramínka zůstanou na místě.
  • Kromě klasických ramínek se nabízí podprsenka s překříženými ramínky nebo v boxerském stylu. Jestli máte na podprsence ramínka odepínací, tak si je můžete vzadu jednoduše překřížit samy. Pokud odepínací nejsou, překřížení nahradíte sponou na podprsenku.

3. Zapomněla jste ramínka nastavit
Někdy se stane, že si koupíme podprsenku, vypereme ji a začneme nosit, aniž bychom upravily délku ramínek. Možná na to také zapomínáte. Při praní v pračce se také ramínka povolují, takže ideálně po uschnutí délku zkontrolujte a znovu nastavte.

4. Podprsenka to už má za sebou
Objevily jste tu pravou podprsenku a doufáte, že vám vydrží navždy. Nosíte ji pořád dokola už přes rok a najednou začala zlobit ramínka. Je nám to líto, ale podprsenku už se nepodaří zachránit. Nošením a praním se materiál opotřebovává a postupně mizí elasticita. Takže zhruba po tom roce bude potřeba pořídit novou podprsenku.

Zdroj obrázku: Arman Novic / Shutterstock.com