Loading color scheme

Nová sjezdovka, panoramatická restaurace či zvýhodněné skipasy. Zimní sezóna na Dolní Moravě přináší lavinu novinek

Na Dolní Moravě se do letošní zimní sezony investovalo přes 100 milionů korun. Vznikla nová sjezdovka spojující horní stanici lanové dráhy Sněžník a areál U Slona. Jmenuje se Vyhlídková, má modrou obtížnost a stejně jako ostatní sjezdovky má 100% garanci sněhu díky nejmodernějšímu zasněžování. Její délku 1050 metrů, převýšení 165 metrů a terén ocení hlavně rodiče s malými lyžaři. Vyhlídková sjezdovka dotáhla délku lyžařských tratí na Dolní Moravě na 10,4 kilometrů a propojila obě části areálu v rámci jednoho skipasu. Dechberoucích výhledů si ale užijí návštěvníci i v teple u šálku něčeho dobrého na zahřátí. U horní stanice lanové dráhy vzniká restaurace Skalka, která na začátku sezóny odhalí svou jedinečnou konstrukci. Restaurace má totiž panoramatickou střechu a nabídne mimořádné výhledy na Králický Sněžník a jeho údolí nebo na Stezku v oblacích.

Horský resort Dolní Morava nezahálí ani v péči o stávající vybavení. Díky tomu prošla modernizací půjčovna a návštěvníci tak mohou otestovat nové lyže nebo skialpové vybavení. A čekají je také nové zážitky v podobě pravidelných výšlapů na skialpech v doprovodu zkušeného instruktora.

Letos ještě o něco více bude resort otevřený dětem. Zvýhodněné dětské skipasy jsou nově dostupné pro děti až do 15 let. A dospělí i děti do 15 let si teď pořídí skipas online. Novinkou jsou také zvýhodněné poslední tři hodiny provozu areálu. Speciální tarif udělá radost například všem, kdo se chtějí odreagovat po práci nebo se ještě vybít po výletě po okolí.

Krom toho jsou na Dolní Moravě připravené skutečné hory zážitků - od první stopy, kterou si vychutnají hlavně milovníci ranního manšestru, přes jízdu rolbou, večerní výšlapy na sněžnicích, bobovou dráhu, večerní sáňkování, freestyle parky nebo odpočinek ve wellness. Na Dolní Moravě nemá nuda šanci ani v zimě.