Loading color scheme

Tajemství kolem pánského spodního prádla odhaleno

Návyky průměrného muže v oblasti spodního prádla mohou být přinejmenším překvapivé. Mužský přístup k péči a výměně spodního prádla se od toho ženského poněkud liší. Průzkum mezi 2000 muži ve Velké Británii ukázal, že pánové mají řadu nezvyklých návyků, jako například nošení čistých trenek hlavně pokud by mohlo dojít na intimní chvíle. Stejně tak průzkum odkrývá, jak pánové přistupují k praní spodního prádla.

Každý desátý muž nosí spodní prádlo až 7 dní, než ho vypere
Podle průzkumu britské značky s pánským oblečením Jamaco, která provedla průzkum mezi 2000 Brity, je stáří spodního prádla průměrného muže čtyři roky, a více než polovina dotazovaných mužů neřeší ani pokud je prádlo děravé.
Deset procent mužů nosí spodní prádlo i 4 dny, než ho vyperou. A dokonce přibližně každý desátý muž nosí spodní prádlo celý týden, než ho dá vyprat.

Populární jsou boxerky a trenky
Muži dále vlastní v průměru přibližně 13 kusů spodního prádla a každých šest měsíců si koupí nové. Za prádlo ročně utratí v průměru 600 Kč. Za nejoblíbenější styl jsou považovány černé bavlněné boxerky.

Oblíbenost boxerek a trenýrek potvrzuje i Adam Rožánek, zástupce české značky spodního prádla Styx: „Muži stále častěji volí jednobarevné boxerky, které jsou velmi populární. Podobně jsou na tom ale také trenýrky, zde se muži výraznějších barev či motivů nebojí. Naopak částečně na ústupu jsou pánské slipy, tento střih se nosí nejméně.“

Pravděpodobnost sexu muže donutí vzít si čisté prádlo
Jedním ze zajímavých zjištění v průzkumu byly důvody, proč muži své spodní prádlo vymění za čisté. Asi 30 % mužů uvedlo, že si převléknou trenky nebo boxerky, pokud je pravděpodobné, že by mohli mít sex, 41 % má pro tyto účely dokonce speciální spodní prádlo.

PÁNSKÉ SPODNÍ PRÁDLO ZA SUPER CENY NALEZNETE V NAŠEM MÓDNÍM VYHLEDÁVAČI >>