Loading color scheme

Footshop s adidasem vytvořili novou podobu kultovních tenisek Superstar

Footshop si s příchodem podzimu připisuje svůj zatím největší úspěch na poli kolaborací se světoznámými brandy. Jako jedinému retaileru ve střední Evropě se mu totiž podařilo spojit síly s adidasem a vytvořit společnou botu. Pro svou limitovanou kolekci navíc zvolili proslulou siluetu Superstar, která svět baví už 50 let. „Tato kolaborace je pro nás jedním z největších milníků, kterého jsme mohli dosáhnout. Málokterému obchodu s teniskami se toto podaří uskutečnit do 10 let od založení. Jsme velmi pyšní, že právě s námi se adidas rozhodl vytvořit společné dílo, navíc na takto ikonickém modelu,” komentuje majitel Footshopu Peter Hajduček, který se v minulosti nechal několikrát slyšet, že právě spolupráce s touto sportovní značkou je velkou ambicí jeho obchodu.

Na novém provedení kultovní siluety Superstar spolupracoval Footshop s adidasem celé dva roky. Na teniskách se objevují elementy znázorňující hiking do přírody i moderní městskou dobu. Součástí jsou také vzory připomínající tradiční techniku modrotisku, jednoho z nejstarších způsobů potisku, který je dokonce zapsaný jako nehmotné dědictví UNESCO. „Jsem moc rád, že naše kolaborace po dvou letech spatří světlo světa. Šlo nám hlavně o to, abychom ukázali pevné základy naší spolupráce s firmou adidas. Proto využíváme klasickou siluetu ve spojení s tradiční technikou modrotisku, který je signifikantní pro všechny země, kde se nachází naše prodejny. Odkaz na tradice v moderním měřítku nám pomáhá vytvořit pevný základ komunikace a ukazuje tak klasickou techniku v netradičním zpracovávání,” uzavírá Peter Kováč, produktový manažer Footshopu.

Limitovaná kolekce Footshop x adidas Blueprinting vychází 10. října v počtu pouhých 520 kousků. Zájemci o tento unikátní model se před samotnou koupí nejdříve musí zúčastnit slosování. Každý pár bude mít své číslování, budoucí majitel tak bude vědět, kolikátý kus z kolekce zdobí jeho botník.

Produkty značky Adidas naleznete i v našem módním vyhledávači >>