Loading color scheme

Jak zlepšit vztah, který už zevšedněl? Odložte mobil a buďte spolu doopravdy

Největší kazič romantiky? Dotykový displej
Podle statistik sáhne po mobilu i několikrát za hodinu více než 70 % lidí. Ve chvíli, kdy jej nemohou zkontrolovat, znervózní. Mobil je také většinou to poslední, čemu se před spaním místo partnera věnují a tím prvním, co po ránu vezmou do ruky. Proto také patří mezi největší zabijáky vztahů. „Pokud se z mobilu opakovaně stává nástroj pro individuální zábavu i během společného času s partnerem, může to vést ke ztrátě blízkosti jako jedné z ingrediencí fungujícího partnerství,“ říká psycholožka Martina Roďanová.

S mobilem i celý den, s partnerem maximálně 3x týdně
Zapátrejte v paměti, kdy jste naposled vydrželi celý den, nebo alespoň večer, bez telefonu a popřemýšlejte, kdy jste si užili romantiku s partnerem. Telefon v tomto souboji bohužel většinou vítězí. Z průzkumu společnosti BOHEMIA SEKT dokonce vyplynulo, že vícekrát za týden spolu tráví čas jen asi čtvrtina párů. Nejhůř jsou na tom manželství po 10 letech, která si plánují společné chvíle jen několikrát za měsíc. „Kvalitně strávený společný čas podporuje budování vztahu. Partneři při něm mají možnost sdílet své minulé zážitky a vytvářet nové. Otevírá se také možnost dozvědět se jeden o druhém více a lépe se tak poznat,“ popisuje Martina Roďanová.

Inspirace pro romantické chvíle 
Pokud cítíte, že váš vztah ztratil jiskru, dejte partnerovi jasný signál, že je čas na romantiku. Nemusíte hned psát milostné dopisy, vyrážet do drahých restaurací nebo se hlásit na kurzy flamenca. Vězte, že romantiku si lidé nejraději dopřejí doma, na dovolené nebo ve wellnessu. Velmi často si jí zpříjemní také vínem nebo skleničkou sektu. „Sekt je všeobecně vnímán jako nápoj, který uvolňuje atmosféru a hodí se pro chvíle ve dvou. Vychlazená láhev Bohemia Sekt demi sec spolu s jahodami nebo čokoládovými pralinkami a pár svíček je jasným signálem, že večer tentokrát nebude všední,” říká trojnásobný Sommelier ČR David Král.

TIP!
Elegantní a originální řešení pro romantické vyznání přináší nyní i limitovaná edice Bohemia Sekt “Buďte Spolu”. Vášeň skrytá v tomto nápoji se nově promítá i na venek do noblesní etikety s jasným sdělením pro vaši drahou polovičku.

Jak si doma říci o to, že je čas na vášeň?
Nevyřčená přání ničí vztah. Někdy partneři touží po vášni, ale bojí se o ni říct. Nečekejte proto na iniciativu toho druhého, a sami jej překvapte. Mezi nejoblíbenější romantické aktivity, které zaručeně fungují, patří večeře při svíčkách, společná koupel či vzájemná masáž a také procházka přírodou. Velmi romantická může být i pozdní víkendová snídaně. Stačí ji vhodně okořenit afrodiziaky, které dokáží správně naladit a zvýšit touhu. „Kromě sektu společné chvíle obohatí také lehké předkrmy. Sekt můžete zkombinovat s ústřicemi, chřestem, čokoládou nebo fíky a vytvořit smyslné afrodiziakální kombinace. Takto navodíte příjemný pocit a můžete pročistit napětí, které občas v dlouhodobém vztahu vzniká,” říká sommelier David Král. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv romantickou aktivitu, snažte se dodržovat pravidelnost. A co je hlavní, nezapomeňte vypnout váš mobil!

Tipy na nejoblíbenější romantické aktivity

1. Romantická večeře
2. Společný víkend
3. Vzájemná masáž
4. Koupel při svíčkách
5. Společná procházka
6. Snídaně do postele
7. Piknik v přírodě