Loading color scheme

Lindex představuje Re:Design – kolekci exkluzivních upcyklovaných produktů

Luxusní kabelky, nechte se inspirovat

Tato kolekce obsahuje šest kousků spadajících do sortimentu dámského oblečení. Mají svůj původ v oděvech Lindex Better Denim z uplynulých sezón, které ve Švédsku získaly nový vzhled a tvar. Původní oděvy dostaly nové detaily, nebo byly rozloženy a pak zase sešity dohromady, čímž vznikly zcela nové produkty.

„Uvést na trh kolekci Re:Design je tak vzrušující! U téhle kolekce jsme prozkoumali možnosti, které nabízel každý původní oděv a zamysleli jsme se nad novými cyklickými způsoby práce, při které bychom spotřebovali méně zdrojů a prodloužili životnost oděvů. Právě prodloužení životnosti skvělého oblečení tím, že jim dáme nový vzhled a vytvoříme z nich nové úžasné kousky, je skutečně dalším krokem k udržitelnějšímu a co do zdrojů efektivnějším způsobu výroby skvělé módy!“ říká Sara Winroth, manažerka pro udržitelnost ve společnosti Lindex.

Kolekce Re:Design je pilotním projektem, do kterého se společnost Lindex pustila ve spolupráci s Re:Textile, a to ve švédské Swedish School of Textiles v Borås. Re:Textile je organizace, která vyvíjí designové a obchodní modely pro redesign a cykličnost v textilním průmyslu.

„Naším cílem v Re:textile je prostřednictvím nových procesů designu a obchodních modelů přispět k nižší spotřebě zdrojů. Jsme velmi rádi, že jsme na tomto projektu mohli spolupracovat se společností Lindex. Práce s Lindexem coby partnerem s výtečnou módou a širokou cílovou skupinou nám pomohla proniknout na širší trhy, což může přinést opravdu hodně,“ uvedl Adrian Zethraeus, projektový manažer v organizaci Re:Textile.

Kolekce Lindex Re:Design je limitovanou edicí, která se začne prodávat 16. března na www.lindex.com a ve dvou prodejnách ve Švédsku: Nordstan Gothenburg a Sergelgatan Stockholm. V České republice bude kolekce představena na módním týdnu v rámci akce Sustainable Fashion Days, kde bude Sara Winroth přednášet o udržitelné módě.

 

{phocagallery view=category|categoryid=2143|limitstart=0|limitcount=0}