Loading color scheme

Jak vypadat dobře i doma a proč je to důležité

Najednou vymizely všechny příležitosti, kvůli kterým jsme se mohli hezky obléct. Nemůžeme vyrazit do divadla, do baru, ale ani za kolegy do kanceláře. Naše estetické já tak v tomto ohledu trochu zahálí, a možná i to je jeden z důvodů, proč se teď necítíme dobře a situace na nás negativně doléhá. Samozřejmě že řešit v pandemické situaci to, jak vypadáme a jak se cítíme, je velký luxus. Pokud si ho ale můžete dovolit, neváhejte ani chvíli. Zkuste si ten pobyt doma trochu užít. Ostatně tyto čtyři stěny jsou teď naším světem.

Myslete prakticky

Zapomeňte na laciné rady, že než začnete doma pracovat, měla byste se převléknout, jako když jdete do kanceláře. To může fungovat jeden dva dny, ale po půl roce home office už doma v pouzdrové sukni či kostýmku nechce chodit asi nikdo. „Je mnohem lepší si přiznat, že domácí oblečení se stalo novým normálem, a právě proto bychom se měli soustředit právě na to, jak naše oblíbené legíny, tepláky či mikiny vlastně vypadají, a jak se v nich cítíte,“ doporučuje Zdeňka Sahulová z e-shopu Astratex.cz., který se specializuje na spodní prádlo a domácí oblečení.

V elegantních černých legínách s transparentními průstřihy budete vždycky vypadat lépe než v těch starých vybledlých a potrhaných. Dokonce i sportovní legíny mohou mít zajímavý design, díky němuž v nich klidně můžete vyrazit i do ulic. Praktickým kouskem je také jednoduché jednobarevné bavlněné tílko, které lze nosit buď samostatně místo trička, anebo pod jakoukoli další vrstvu, abyste byla v teple. Využijete ho ale jistě i během tréninku.

Nevíte, jak doma jednotlivé kousky kombinovat, aby vypadaly dobře, nebo se vám nad tím jednoduše nechce přemýšlet? Na Astratex.cz seženete rovnou i celé domácí komplety. Například komplet Harriet se skládá z měkoučké mikiny s kapucí, buď růžové či šedivé, a pohodlných černých domácích kalhot.

Užijte si barvy a buďte hygge

Domácí oblečení je skvělou příležitostí, jak svému šatníku dodat více barev. Pořiďte si třeba oranžové sportovní triko od Helly Hansen, vtipným kouskem mohou být i ponožky s obrázky. Dopřejte si je teď, kdy si je můžete dovolit nosit klidně každý den, do lodiček už se pak příliš hodit nebudou. „Užijte si také ten luxus, kdy můžete nosit měkké a super pohodlné prádlo. Zvlášť pokud doma pravidelně cvičíte, hezkou sportovní podprsenku jistě oceníte,“ dodává dále Sahulová z Astratex.cz. Můžete zvolit decentní šedivou Fila, ale i tento kousek oděvu může být veselý, co takhle červená od značky Champion?

Abyste své domácí pohodlí dovedla k dokonalosti, pořiďte si ještě měkké bačkůrky, díky nimž budou vaše nohy po celý den jako v peřince. A co by to bylo za hygge atmosféru, kdybyste se ve svém novém pohodlném oblečení nemohla zabalit do deky? Deka Henry je na to jako stvořená a vybrat si můžete ze tří různých barevných provedení, aby dokonale zapadla do vašeho interiéru.