Loading color scheme

Prožeňte se Dolní Moravou na nejdelší a nejmodernější horské dráze v Česku

Mamutí horská dráha se pyšní nejdelší trasou v České republice a druhou nejdelší v Evropě. Jenom tím však návštěvníky neláká. Prosvištět můžete krajinou až padesáti kilometrovou rychlostí v hodině. Přes převýšení 364 metrů vás provede 25 bleskurychlých zatáček. Jedna z nich má dokonce 360 stupňů a leží ve výšce 12 metrů na zemí. Projedete osmičkovou smyčku, podzemní tunel a čekají vás též 4 jumpy nad lesními cestami.

Díky nejmodernějším materiálům a postupům se ale nikdo z návštěvníků nemusí obávat o své bezpečí. Na bobové dráze jsou použity tři různé brzdné systémy či kontrolní systém rozestupů, aby nedošlo ke srážce.

A pozor, nezapomeňte si sešup na mamutí horské dráze parádně užít a usmívat se! Na trase na vás číhá fotopast, která zachytí vaše emoce a radost z jízdy. Na spodní stanici si můžete krásný suvenýr z výletu zakoupit u samoobslužného fotokiosku.

Pokud se necháte vyvézt na vrchol kopce lanovkou nebo Mamutí horskou dráhou, nezapomeňte navštívit Stezku v oblacích, která se tyčí k nebesům ve výšce 55 metrů. Až si do sytosti vychutnáte pohled na zvlněnou horskou krajinu pod Králickým Sněžníkem, můžete si v klidu prohlédnout samotnou Stezku v oblacích, a to z panoramatické restaurace Skalka. Pak už stačí jen naskočit na horské koloběžky nebo vyrazit s dětmi do Stamichmanovy štoly, kde si v podzemí zahrajete hru v rozšířené realitě.

Vydejte se na Dolní Moravu za adrenalinem, sportem, překrásnou čistou přírodou, odpočinkem ve wellness hotelu Vista nebo za zábavou v dětských zážitkových parcích s největším mamutem. Pro každého je v tomto koutu Česka minimálně jeden nezapomenutelný turistický cíl letošního léta!

Všechny potřebné informace včetně cen a možností ubytování najdete na stránkách Dolní Moravy.