Loading color scheme

Vychutnejte si novinky v podobě irských whiskey

Portfolio oblíbených irských whiskey se neustále rozšiřuje. Na český trh nově nastupuje sortiment Writers’ Tears inspirovaný tradičním receptem z 19. století a The Dead Rabbit, za jejímž vznikem stojí proslulý newyorský bar stejného jména. Tyto exkluzivní novinky by neměly uniknout žádnému milovníkovi kvalitní irské whiskey. Irská whisky je často spojována s dnem svatého Patrika, kdy lidé dnes již po celém světě vycházejí do ulic, tančí, baví se a popíjejí. Jelikož byl svatý Patrik duchovním působícím v Irsku v 5. století a přinesl právě do Irska křesťanství, není příznačnějšího nápoje, než právě irské whisky.

Writers’ Tears
V 19. století byla výroba irské whiskey na vzestupu. Zlatou éru tehdy zažívali i slavní spisovatelé jako Oscar Wilde či George Bernard Shaw, kteří se těšili mimořádné popularitě. Není tajemstvím, že i oni si pochutnávali na irské whiskey, která jim údajně přinášela inspiraci.

Writers’ Tears Copper Pot
Writers’ Tears Copper Pot je unikátní kombinace stařených single malt a single pot still whiskey. Jejich blend zraje v sudech z amerického dubu po bourbonu. Jak je u irských whiskey zvykem, i tato je třikrát destilovaná. Ve vůni vás potěší kombinace jablek a vanilky. V chuti je Writers’ Tears Copper příjemně kořeněná, ucítíte lehké náznaky zázvoru či karamel. Dlouhý elegantní závěr je kombinací tónů mléčné čokolády a mandlí. Za svou výjimečnost si Writers’ Tears Copper Pot odnesla několik ocenění ze světových soutěží. Mimo jiné ji najdete i v uznávané publikaci 101 Whiskeys to Try before You Die, tedy 101 whiskey, které musíte zkusit předtím, než umřete.

Writers’ Tears Double Oak
Finální staření tohoto blendu probíhá ve francouzských dubových sudech po skvělém koňaku. Díky trojnásobné destilaci je tato whiskey příjemně jemná. Ve vůni ucítíte vanilku s tóny skořice, švestek a hrušek. V chuti vás potěší kombinace hroznů spolu se svěží citronovou kůrou zakončená čokoládou a kořením.

Writers’ Tears Cask Strength
Exkluzivní irské whiskey Writers’ Tears Cask Strength se vyrobí každoročně pouhých 5500 lahví. Obsahuje 53 % alkoholu a jedná se o blend stařených single malt irish whiskey spolu se single pot still irish whiskey. Je třikrát destilovaná a pod dohledem stařená v sudech z amerického dubu. Každoročně jsou pečlivě vybrány pouze ty nejlepší sudy, ve kterých pak vzniká právě tato whiskey. V její vůni ucítíte tmavou čokoládu, bohatou vůni ostružin spolu s letním ovocem a sladký ječmen. V chuti jsou znát silné tóny pečeného dřeva a karamel.

The Dead Rabbit whiskey
Dlouho očekávaná irská whiskey z dílny stejnojmenného newyorského baru je jedinečnou směsí irské jednosladové whiskey a obilné whisky. Tato whisky zraje nejdříve po dobu pěti let v sudech po bourbonu. Poté dozrává v malých sudech z panenského amerického dubu, který jí propůjčuje její skvělé vlastnosti. Inspirací pro název této whisky i zmíněného baru byl pouliční irský gang, který v druhé polovině 19. století působil v New Yorku. The Dead Rabbit whiskey je medově zlatá. Ve vůni je příjemně lehká s jemným aroma dubových tónů a nádechem karamelu. V její plné chuti se snoubí tóny fíku s muškátovým oříškem. V dlouhém závěru vás potěší jemný nádech vanilky a černého pepře.