Loading color scheme

Anna Scholz: návrhářka, která mění módní svět

„Každá žena by měla nosit něco luxusního…
Anna se narodila v západoněmeckém Kettwigu, vyrostla ale v přístavním Hamburku. Už v pubertě měla větší konfekční velikost, než všechny její vrstevnice. Aby nemusela nosit oblečení náležící ženám mnohem starším než ona sama, začala navštěvovat kurzy šití a stala se sama sobě návrhářkou i švadlenou.

Po střední škole nastartovala kariéru plus size modelky a zároveň cestovala po celém světě: studovala umění a jazyky v Kalifornii, absolvovala stáž grafického designu v Německu, získala vysokoškolský titul v oboru módní návrhářství v Londýně.

Ambiciózní mladá návrhářka si šla za svým snem a po otevření prvního butiku s autorskou módou a založení grafického studia dostala šanci navrhnout první velkoobchodní kolekci pro americký řetězec s módou pro plnoštíhlé: Lane Bryant.

…bez ohledu na svou konfekční velikost“
Annin úspěch potvrzují nejen výsledky na poli navrhování módy samotné, ale i její viditelnost v médiích a módních soutěžích. Mnohokrát během své kariéry přijala pozvánku do rádiového i televizního vysílání, dávala rozhovory do tisku nebo zasedla na židli porotkyně.

Nejvýrazněji se její přítomnost projevila v reality show BBC zvané Mary Queen of Shops. Po konzultacích s Annou a s novou nabídkou její módní kolekce povstal krachující butik v anglickém Ascotu doslova z popela.

Anna navrhla také oblečení pro celebrity z kulturního průmyslu – britskou zpěvačku Adele nebo herečku Melissu Carthy, kterou v Česku známe ze seriálu Gilmorova děvčata či Dawn French.

Pro všechny české ženy máme perfektní zprávu. Originální módu této jedinečné návrhářky můžete mít ve svém šatníku i vy. Anna Scholz totiž od roku 2014 spolupracuje s německou módní značkou nabízející originální oblečení od velikostí 40+ Sheego, kterou u nás koupíte na eshopu sheego.cz.