Loading color scheme

Exkluzivní pražský butik ROLEX představuje své novinky…

Oyster Perpetual Datejust II

Jedna z největších klasik moderního hodinářství v nové podobě, Rolex Oyster Perpetual Datejust II, se na veletrhu Baselworld 2012 zcela poprvé představil kompletně vyrobený z ušlechtilé oceli v provedení s hladkou lunetou. Datejust II pokračuje v tradici Datejust, prvních vodotěsných náramkových hodinek s ukazatelem data, které Rolex představil v roce 1945. Ve vodotěsném pouzdru z ušlechtilé oceli o průměru 41 mm se ukrývá mechanický strojek s automatickým nátahem kalibru 3136, který je díky vlásku setrvačky z parachromu a tlumiči otřesů zárukou maximální chronometrické přesnosti a odolnosti i za extrémních podmínek. Stříbrný číselník zdobí indexy z 18karátového bílého zlata, které jsou stejně jako ručky pokryté vrstvou luminiscenčního materiálu pro perfektní čitelnost za tmy. Model je doplněn o tah z ušlechtilé oceli s překlápěcí sponou.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Tento legendární model, který byl poprvé představen v roce 1963, se na veletrhu v Basileji představil v opravdu kouzelné a zcela nepřehlédnutelné podobě. Vodotěsné pouzdro z 18karátového žlutého zlata o průměru 40 mm na první pohled upoutá pozornost lunetou posetou záplavou safírů ve všech barvách duhy. Jejich zářivost umocňuje 56 diamantů s briliantovým výbrusem umístěných na pouzdře. Dalších 8 diamantů se nachází na černém číselníku, který kromě zlatých ruček a číslic zdobí 3 sčítače chronografu (malá vteřinovka na pozici 6, 30minutový sčítač na pozici 3 a 12hodinový sčítač na pozici 9) vyrobené ze slitiny 18karátového žlutého zlata, jež zvýrazňuje jeho strukturu při svůdné hře odlesků a barev. Tento chronograf pohání mechanický strojek s automatickým nátahem kalibru 4130, jehož rezerva chodu činí 72 hodin. Tah z 18karátového zlata je vybaven bezpečnostní sponou nové generace, která předchází náhodnému otevření.

Oyster Perpetual Yacht-Master

Sportovně elegantní model Yacht-Master, který byl na trh uveden v roce 1992, je symbolem propojení značky Rolex se světem mořeplavby. Jeho nejnovější verze vyrobená z rolesia (kombinace ušlechtilé oceli a platiny) využívá nejnovějších inovací značky Rolex, zejména s ohledem na ergonomii, pohodlí a spolehlivosti tahu, spony a lunety. Robustní vodotěsné pouzdro o průměru 40 mm je zárukou optimální ochrany mechanického strojku s automatickým nátahem kalibru 3135, který je taktéž vybaven vláskem setrvačky z patentovaného a Rolexem vyvinutého materiálu parachrom, který je vysoce odolný vůči otřesům a účinkům magnetismu. Rezerva chodu činí přibližně 48 hodin. Modrý číselník má datumovku na pozici 3, červenou sekundovou ručku a výrazné indexy z 18karátového bílého zlata, které jsou stejně jako ručky pokryté vrstvou luminiscenčního materiálu pro perfektní viditelnost i za tmy. Nový je robustnější systém oboustranně otočné lunety z platiny pro maximální přesnost při manipulaci. Tah z ušlechtilé oceli je vybaven bezpečností sponou nové generace, která předchází náhodnému otevření.

Oyster Perpetual Submariner

Rolex Submariner nesporně patří k absolutní špičce mezi potápěčskými hodinkami. Jeho nejnovější verze má černou lunetu z prakticky nepoškrabatelného kerachromu, černý lakovaný číselník s velkými indexy a ručkami pokrytými vrstvou luminiscenčního chromalightu pro perfektní čitelnost i ve tmě a lehce upravené vodotěsné pouzdro o průměru 40 mm z mimořádně odolné ušlechtilé oceli. Ze stejného materiálu je vyroben i nový tah s bezpečností přezkou. Díky důmyslnému systému Glidelock je možné snadno a rychle upravit délky tahu, aby byl zaručen maximální komfort i při nošení hodinek přes neopren. Model Submariner pohání mechanický strojek s automatickým nátahem kalibru 3130, rezerva chodu činí přibližně 48 hodin.

{phocagallery view=category|categoryid=534|limitstart=0|limitcount=0}