Loading color scheme

Tradiční čínská akrobacie a principy učení feng-shui v novém programu Čínského národního cirkusu

Tak jako je cílem feng-shui vytvářet v každém prostředí harmonii mezi lidmi a jejich okolím, je jedním z podstatných základních prvků čínské akrobacie to, že artista musí být v naprostém souladu se sebou samým a se svým konáním, aby mimořádně náročné cviky mohl praktikovat s maximální dokonalostí. Obrazně řečeno: Čínský akrobat nedělá stoj na rukou – čínský akrobat je sám stoj na rukou! Toto naprosté ztotožnění funguje jako základ vnitřní harmonie. Jen tak může proudit energie a jen tak může divák tuto energii cítit. Symbióza akrobacie, která má v Číně tradici dlouhou 2 000 let, s více než 3 000 let starým učením feng-shui ve dvouhodinovém představení je skutečně mimořádným zážitkem, jedinečným zdrojem pozitivní energie a síly.

Čínský národní cirkus, nejlepší světová akrobatická show, zahájil velké evropské turné se novým programem FENG SHUI Životní harmonie začátkem roku v Německu. Turné čítá celkově přes 120 vystoupení po celé Evropě, včetně šesti v České republice – od 19. do 24. března čínští akrobaté předvedou své mistrovství divákům v Brně, Ostravě, Ústí nad Labem, Pardubicích a na dvou vystoupeních v Praze. Stejně jako v předchozích show Čínského národního cirkusu, jsou i letos jednotlivé akrobatické výstupy propojeny poutavým příběhem, který u nás samozřejmě bude vyprávěn v českém jazyce, a dokonalým hudebním doprovodem, tentokrát z dílny populárního německého zpěváka a skladatele Konstantina Weckera. Výsledkem je dynamická, strhující podívaná pro všechny generace diváků. Těšit se opět můžete na vzpírání, žonglování a točení talíři, „vnitřní sílu" Chi Kung, díky které se akrobaté stávají imunními vůči čepelím dýk, hadí muže a ženy, stoje na rukou a salta, kouzlení a Chiao Ti – zápasy a simulace zvířecích pohybů v bojových tancích a další formy tradiční čínské akrobacie.

Ceny vstupenek začínají na 390 korunách a stejně jako v loňském roce, i letos je o vystoupení, zejména v Praze, mimořádný zájem. 

Termíny představení:
19. 3. 2013 od 19:00 hod. – BRNO, Hala Vodova
20. 3. 2013 od 19:00 hod. – BRATISLAVA, NTC
21. 3. 2013 od 19:00 hod. – PARDUBICE, ČEZ ARÉNA
22. 3. 2013 od 19:00 hod. – OSTRAVA, ČEZ ARÉNA
23. 3. 2013 od 14:00 hod. a 19:00 hod. – PRAHA, Kongresové centrum
24. 3. 2013 od 19:00 hod. – ÚSTÍ NAD LABEM, Zimní stadion

{phocagallery view=category|categoryid=964|limitstart=0|limitcount=0}