Loading color scheme

Mill, český výrobce oblečení pro outdoor, slaví 20 let na trhu a uvádí novou zimní kolekci

Mill má dva základní pilíře – kvalita a česká produkce. Jako jedna z mála značek šije Mill všechny své výrobky výhradně v České republice. „Jedině tak můžeme kontrolovat kvalitu provedení každého produktu už při výrobě, protože sledujeme proces od návrhu až po předání zákazníkovi. A také jsme si jistí, že naše švadleny dostanou za práci zaplaceno a mají pauzu na oběd, to by nám v Číně nebo Vietnamu opravdu nikdo nezaručil. Pro nás je totiž důležitý i ten sociální aspekt naší práce," vysvětluje Pavel Mlýnek, zakladatel značky Mill.

Hlavní část sortimentu Mill tvoří oblečení pro zimní sporty a kvalitní outdoorové bundy a kalhoty. Ty jsou bez výjimky vyrobeny z Gelanotsu, patentované laminované membrány, která zaručuje téměř absolutní nepromokavost a velkou paropropustnost. Její kvality oceňuje i americká armáda, která ze stejného materiálu šije uniformy pro své jednotky. „Už naše základní řada je tak kvalitní, že se vyrovná nejvyšším řadám oblečení předních sportovních značek. Věřím, že jakmile někdo zkusí naše bundy z Gelanotsu nebo polypropylenové funkční prádlo, už pro něj není cesty zpět k méně kvalitnímu," dodává k výhodám oblečení Mill Pavel Mlýnek. mill-nova-kolekce-bunda-foto-2-150

Součástí sortimentu značky je i funkční prádlo z polypropylenu a merino vlny, které je oproti standardnímu polyesteru mnohem méně nasákavé a přitom skvěle odvádí vodu a netrpí neduhem běžného funkčního prádla – nevstřebává do sebe pachy a nemusíte ho proto prát hned po prvním použití. Mill neopomíjí ani kvalitní sportovní mikiny, čepice a podkolenky z funkčních materiálů.

Všechny výrobky z nové kolekce Mill si můžete prohlédnout a zakoupit na www.mill.cz nebo v brněnské prodejně v Novobranské 6. Část sortimentu pak najdete i v prodejnách uvedených na webových stránkách. Ceny bund se pohybují od 2960 Kč za základní modely do 5980 Kč za nejvyšší řadu, zimní kalhoty pořídíte okolo 3500 Kč, ceny funkčního prádla se pohybují od 390 do 790 Kč.