Loading color scheme

Jak vybrat sluneční brýle pro děti? Nepodceňujte kvalitu, design můžete sladit s mámou i tátou

Na e-shopu s kontaktními čočkami a slunečními brýlemi VašeČočky.cz najdete přes 40 druhů kvalitních dětských slunečních brýlí od světoznámých značek, mezi nimi modely, které může dítě sladit s maminkou nebo tatínkem.

V týmu s tátou
Klasické pilotky Ray-Ban Aviator sluší skoro každému a pravděpodobně nikdy nevyjdou z módy. Na dětech vypadají obzvlášť fešácky, a když bude mít stejné i táta, není potřeba dlouhého přemlouvání.

Krásná jako máma
Každá holčička se chce parádit jako maminka. Teď už si nemusí zkoušet vaše „obří“ brýle, pořiďte jí úplně stejné, jako máte vy, jen v dětském provedení.

Na co dát pozor při výběru slunečních brýlí pro děti?

  • Tmavost čoček
    Tmavost čoček se řadí do 5 kategorií, od 0 do 4. Číslo najdete na “nožičce“ – stranici brýlí. „Stupně 0 a 1 mají spíše estetickou funkci, brýle pro děti by měly mít filtr 3. Čtyřka se hodí například na hory.

  • UV filtr
    Dětské sluneční brýle by měly mít nejvyšší možný UV filtr, tedy 400 nm (nanometrů), který poskytuje téměř 100% ochranu před škodlivým zářením. Pro citlivé dětské oči vybírejte pouze certifikované modely. Standard EEC nebo norma EN 1836 zaručí vysokou ochranu před UVA i UVB zářením.

  • Kvalita materiálu
    Máte pocit, že investovat do dražších brýlí pro děti se nevyplatí? Je to právě naopak. Brýle od světových značek mají velice kvalitní skla, která se jen tak nepoškrábou.